West-Vlamingen scoren goed op BK kajak Langebaan in Stasegem

© (Foto GF)
Redactie KW

Heel wat bekende namen waren present op het kanaal Kortrijk-Bossuit te Stasegem, waar de Harelbeekse Kanovereniging het BK coronaproof had georganiseerd. Een resem jonge talenten heeft het ingekorte kajakseizoen blijkbaar toch relatief goed getraind, merken we aan de resultaten.

Normaal gezien gepland voor de maand maart werd het BK Langebaan verschoven naar het najaar, net als het klassiek wielerseizoen. De kajakliefhebbers lieten Gent-Wevelgem voor wat het was en waren massaal aanwezig te Stasegem. Enkele West-Vlaamse jonge talenten kwamen reeds aan het venster piepen op het BK Kortebaan te Hazewinkel en bevestigden hun trainingsijver met een mooi resultaat.

De pupillengroep van Sobeka Zwevegem is klaar om de stap naar de miniemen te zetten. Xander Cuvelier had aan Kobe Loomans uit Neerpelt een iets sterkere tegenstander bij de pupillen in MK1. Het verschil was echter ‘miniem’. Derde werd Remi Fourneau, vierde Lars Lazou. In K4 nam het drietal deel bij de iets oudere miniemencategorie. Met miniem Sam Stock als vierde man wonnen ze goud. In K2 bij de miniemen werden Xander en Lars derde.Remi Fourneau en Arne Cremers werden vierde.

Bij de cadetten jongens toonde de Kortrijkse club KKYKC zich met de titel op de K4-2000m. Lando Duyck, Jitse Broos, Dennis Crevits en Maarten Verschatse mogen zich Belgisch kampioen 2020 noemen. In K2 trokken Dennis en Maarten stevig door in de kopgroep en finishten mooi tweede na een duo uit Geel. Hun coach Dorian Saelens ziet zeker mogelijkheden in het duo: “Als je ziet dat ze nog maar net samen trainen in K2, hebben ze nog een heel ruime progressiemarge. We zullen er op een verstandige manier mee verder werken. Sportief en mentaal gezien zit het goed met die twee.”

Bij de cadetten meisjes K2-2000m werden Lieselotte Bruneel en Marthe Billiet verdienstelijk tweede.

Bij de meisjes aspiranten won het Sobeka-duo Jiv’ve Veys en Eline Dejonckere de K2 en in K1 eindigden ze ook in die volgorde. In K4 was het Sobekakwartet de snelste combinatie, met in de boot Lieselotte Bruneel, Marthe Billiet, Jiv’ve Veys en Eline Dejonckere.

Bij de juniores won Joren Desloovere van Sobeka het goud. De Harelbeekse tweedejaars junior Tristan Vanasten koos ervoor om bij de seniors mee te doen, waar hij een zesde plaats haalde, net na Tuur Bettens van Sobeka, de eerste West-Vlaming.

Bij de veteranen dames dook de naam van Delphine Vandevenne, ooit deelneemster van de Spelen in Atlanta terug op. Delphine won in haar leeftijdscategorie, net als Sabine Moreel en Heidi Loncke, allen van Sobeka Zwevegem.

Bij de aspiranten K2-5000 werden Zias Maerevoet en Lars Billiet mooi tweede. Hun Sobeka-vrienden Elias Roosen en Joren Desloovere wonnen de K2 bij de junioren.

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier