West-Vlamingen opnieuw Belgisch kampioen golfsurfen

Michiel Van Acker. © AC
Redactie KW

In de Franse badplaats Vieux Boucau-les-Bains, vlakbij het Europese surfmekka Hossegor, vindt het officieel Belgisch kampioenschap golfsurfen plaats. Michiel Van Acker en Sascha Borrey verlengden hun titel.

Met een recordaantal deelnemers, namelijk 103, zorgt het BK voor heel wat sensatie en door het ideale weer kon een groot deel van de wedstrijden reeds worden afgewerkt. De 22-jarige Bruggeling Michiel Van Acker (lid van Twinsclub Bredene) toonde zich het sterkst in de categorie Shortboard Man. Voor Michiel Van Acker is het zijn vierde nationale titel en zijn derde op rij. Hij werd reeds Belgisch kampioen U16 in 2013. Long Board in 2017 en Shortboard Open Man in 2018. “Shortboard is iets dat iedereen wil doen. De wereldtop maakt gebruik van deze plank. Het is de grootste categorie. Het is veel vinniger, je moet zo veel mogelijk radicale manoeuvres doen, met veel snelheid en zo veel mogelijk kracht”, vertelt hij.

Deze titel was voor Michiel Van Acker indrukwekkend. Hij stak er met kop en schouders bovenuit, dat was ook te zien aan zijn indrukwekkende scores tijdens de heats. Zelden gezien op een BK. De Bruggeling haalde het in shortboard van zijn clubgenoot Rinke Claeys. In de open categorie Longboard met zowel dames als heren samen, ging de titel ook dit jaar naar Oostendenaar Sascha Borrey. Hij haalde het van Keanu Vandenhende uit Blankenberge en Dries Rouquaert (Twinsclub Bredene).

Er waren nog enkele provinciegenoten zeker van een podiumplaats. In Shortboard Girls was er zilver voor Joke Devreese (Surfclub Outside Oostende) en brons voor Camille Kindt (Twinsclub Bredene). Rinke Claeys behaalde de titel bij de U18.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier