West-Vlamingen op de motorcross in Overslag

De Motor Cross Liefhebbers Bond, MCLB, was aan de sluitingsprijs toe van het seizoen 2019. Deze ging door in het Oost-Vlaamse Overslag waar de zuivere zandgrond altijd berijdbaar is, eender welk weer. Met zo’n 250 piloten op de afspraak was de opkomst bevredigend. Het was tevens de finale van het Herfstkampioenschap dat slechts over twee wedstrijden doorging door de eerdere afgelasting van twee wedstrijden.

Bij de Internationalen nam Jorne Tytgat uit Kerckhove een goeie start en leidde de groep terwijl kampioen Wietse Brackman (Erpe-Mere) aan bodemonderzoek deed. Jorne leidde de groep van start tot finish na knappe race, terwijl Brackman een sterke remonte liet bewonderen en alsnog de tweede plek inpalmde. In de tweede manche kopstart van Wacko Bracko en de winnaar was gekend, maar ook Jorne Tytgat was opnieuw goed uit de startblokken gekomen en kon de tweede plaats knap behouden tot de koersleider de geblokte vlag boven haalde. Brackman werd eindwinnaar met een betere totaaltijd van 14 seconden in de categorie Internationalen 500cc.

Tim Vandriessche uit Menen was in deze sluitingsprijs aan heroptreden toe na zware blessure en liefst vier maanden inactief. Timmeke werd in beide reeksen als derde Internationaal 250cc afgevlagd, en ook de derde plaats in de eindstand.

Jelle Vandewalle (Waregem) was knap bezig bij de Inters Open B, in de eerste reeks finishte hij als tweede en schreef de slotmanche op zijn naam. Hij was daarmee dagwinnaar en tevens Herfstkampioen.

Niki Debruyne (Meulebeke) die het voorbije seizoen als bakkenist bij de Zijspannen uitkwam en zelfs B-kampioen werd, haalde voor de gelegenheid van de sluitingsprijs nog eens zijn motor van onder het stof en stuurde deze naar de derde en vierde plaatsen bij de Inters Open B, goed voor de derde eindstek.

Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) werd dubbelwinnaar bij de Nieuwelingen 250/500cc (19-24 jaar) en werd dan ook verdiend eindwinnaar en Herfstkampioen. Bij deze ook Joshua Dubaere uit Otegem die mee mocht naar de hulde als derde op het podium, hij kwam als vierde en derde onder de geblokte vlag.

Dimitri Vandesteene (Knesselare) lid van Mc ‘t Hoekske Oedelem, won beide reeksen met overmacht bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar) en tevens Herfstkampioen.

Stefaan De Ruyck (Tielt) mocht ook de trofee als Herfstkampioen afhalen in de categorie Nieuwelingen C (+41 jaar), hij werd in deze sluitingsprijs derde in de eindstand van het dagklassement met de tweede en derde plaatsen, met gelijk aantal punten als de tweede, maar een tiental seconden langer onderweg in de totaaltijd.

Avo Tack (Oostrozebeke) werd andermaal dubbelwinnaar bij de Juniors 250cc, en dan ook dagwinnaar, en tevens Herfstkampioen. Bij deze was de tweede podiumplaats voor Emiel Soens (Zwevegem) die als tweede en derde door de finish ging.

Gilles Gesquiere (Adinkerke) werd opnieuw eindwinnaar bij de Juniors 500cc, in de eerste reeks moest hij alsnog vrede nemen met de tweede plaats, maar na de pauze pakte hij sterk uit en schreef de manche op zijn naam, hij werd ook Herfstkampioen.

Kendric Van Grembergen (Sint Lodewijk Deerlijk) kwam aan de start bij de Experten en hij liet in beide reeksen de rest gewoon achter zich, dubbele reeks- en eindwinnaar.

Glenn De Swarte uit Loppem werd dubbel derde bij de Quads A (18-31 jaar) en ook derde in de eindstand van het dagklassement, maar wel de beste in het Herfstkampioenschap. Deze titel was ook weggelegd voor Axel Volkaert uit Zonnebeke bij de Quads B (-18 en +31 jaar), hij werd tevens dagwinnaar met dubbele reekszege, Axel kwam als vijfde en vierde door de finish tussen de A-rijders in deze laatste wedstrijd voor de vierwielers, deze categorie wordt van de tabellen geveegd.

Zijspannen

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Izegem) waren aan hun laatste wedstrijd toe als samenwerkend koppel piloot-bakkenist. Tom houdt het na zes succesvolle jaren samenwerking met Yens voor bekeken. Ze hebben er in hun laatste wedstrijd samen een erezaak van gemaakt en beide reeksen gewonnen, dagzege en Herfstkampioen in groep A als afscheid.

Maxim Van Der Haeghen – Frederik Van Der Voorden (Brugge-Eksaarde) werden tweede in groep A, zij legden beslag op de derde en vierde plaatsen.

Ruben Galle – Stijn De Vijlder (Ingelmunster-Desteldonck) mochten mee naar het podium als derde in groep A, zij legden beslag op de zesde en derde plaatsen.

Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) mochten met de hulde op het hoogste schavotje als winnaars bij de Zijspannen B. In beide reeksen finishten zij als tweede en beste uit hun groep, en ook gehuldigd als Herfstkampioen.

Kevin Merreel – Ruben Van Mol (Izegem-Mol) werden tweede bij de Zijspannen B, zij legden beslag op de vierde en zesde plaatsen.

Colleen Van Troys – Simon Dinneweth (Meulebeke-Ruiselede) mochten mee op het podium als derde in groep B na hun dubbele vijfde plaatsen.

Op 8 december de geplande ‘Open Eindejaarscross’ op het gekende circuit te Stekene.