West-Vlamingen op de afspraak op motorcross in Oost-Vlaamse Aspelare

Yens Delmotte-Tom Verbrugghe © Foto Coghe
Redactie KW

De Motorcrossers VJMO/MCLB waren op 25 en 26 juli te gast in het Oost-Vlaamse Aspelare, in de streek van Brakel en Zwalm.

De bezetting was niet zo denderend door de verlofperiode, maar toch voldoende met meer dan 300 piloten op de afspraak.

Bij de Internationalen was het opnieuw Steve Seronval die met de dubbel ging lopen, echter niet zonder slag of stoot. Tot het einde in beide reeksen moest hij hard knokken om de jonge belofte Brackman achter zich te houden. In de eerste koershelft was Jurgen Wybo de kopman, maar hij moest plooien in de tweede helft en vrede nemen met de derde eindstek bij de Inters mx1/3 achter Seronval en David Segers. Winnaar bij de Inters mx2 werd Wietse Brackman voor Verleysen, en de West-Vlamingen op de ereplaatsen met Gilles Tack als derde, Jens Bleyaert vierde en Niki Debruyne vijfde. Bij de Inters Open B mocht Michael Dekeyser op de derde podiumplaats.

De Nationalen streden voor punten in het Belgisch Kampioenschap. In de groep mx1/3 werd Arne Dierckens uit Tielt derde algemeen in het dagklassement met de derde plaats en reekszege. Bij de mx2 waren de bloemen voor Damon Tanghe uit Ooigem na reekszege en tweede plaats. Mattis Meersschout (Wingene) op de tweede plaats met de vierde plek en reekszege. In de stand van het Open B.K. leidt Vermoesen met 7 punten bonus op Tanghe en 40p op Meersschout. Dierckens staat op de vierde plek.

Ook de beide categorieën Juniors moesten aantreden voor puntengewin in het B.K.. Bij de mx2 was het opnieuw harde strijd tussen Henson Lievens uit het team Kampeerwagens Dirk Hofmanen Stanley Verstraete uit het team Mc Avanti uit Lichtervelde. De West-Vlaming uit Zerkegem moest vrede nemen met de tweede eindstek, Stanley won de eerste reeks en finishte als tweede in de slotmanche achter zijn concurrent zodat de chrono de doorslag gaf. In de stand B.K. leidt Lievens met 5 punten bonus op Verstraete.

Bij de Juniors mx1/3 was het Bram De Buysere uit St.Kruis Brugge die de lakens uitdeelde met dubbele reekszege en zijn koppositie in het B.K. verstevigde tot een voorsprong van 62p op Dylan Delagrense en Matthias Vermeersch uit Ardooie die tweede werd in het dagklassement met de tweede en derde plaatsen.

Aaron Spruytte (Kortemak-Edewalle) won de eerste reeks bij de Beloften en klokte af op de derde stek in de tweede reeks, hij werd daarmee tweede in totaal.

Bij de Nieuwelingen mx2 finishte Yorben Evaert (Lendelede) als vijfde en tweede en werd hiermee derde in de eindstand. Dwight Van den Bogaert uit Sint Eloois Vijve werd tweede in de eindstand der Nieuwelingen mx2A met de tweede en derde plaatsen. De Nieuwelingen mx1/3 stonden nagelbijtend achter het starthekken voor hun proef tellende voor het kampioenschap. Jamie Carron uit Tielt won de eerste reeks en finishte als vijfde in de tweede manche waarmee hij tweede werd in totaal. Hij voert het commando in het B.K. met 2p bonus op Verpoest en 7p op David Debaets uit St.Baafs Vijve. Jamie Vandenberghe uit Westkerke mocht mee naar de hulde op de derde podiumplaats na zijn vijfde en tweede plaatsen.

Kelly Debruyne, de lady uit Poperinge werd opnieuw dubbelwinnaar bij de Dames-Open. Kristof Calus (Heestert) met verse bloemen voor moeder de vrouw na zijn tweede plaats en reekszege bij de Experten. Stefaan De Ruyck (Tielt) werd tweede bij de Amateurs, gevolgd door Dirk Van Haecke uit Sint Kruis Brugge.

Bij de vierwielers, de Quads-Open werd Jens De Kegel uit Koekelare dubbele reekswinnaar en mocht dan ook op het hoogste schavotje met de hulde.

De driewielers sluiten zoals gewoonlijk het geheel af, na de eerste reeks der Zijspannen mocht de jonge Dylan Boussy uit Koekelare juichen, hij won immers de manche met Dagwin Sabbe in het bakje, voor de beste A-rijder Yens Delmotte-Tom Verbrugghe, en tweede B Stijn Matthijs-Jurgen Huysentruyt. In de slotmanche nam Matthijs kopstart maar werd in de eerste bocht gecounterd door Delmotte die het commando voerde tot de geblokte vlag viel. De eindzege bij de Zijspannen A was voor Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (foto) (Kachtem-Meulebeke) voor Christophe Van Coillie-Frederic Van der Voorden (Ingelmunster-Eksaarde) die in beide reeksen als vierde door de finish gingen. In groep B waren de bloemen voor Dylan Boussy-Dagwin Sabbe (Koekelare), gevolgd door Stijn Matthijs-Jurgen Huysentruyt (Ruddervoorde). Kevin Merreel-Marino Vanparijs uit Izegem werden mooi vierde.

(GuidoA. – foto Coghe)