West-Vlamingen nationaal kampioen jeugdtriatlon

Lotte Minnebo (TBT) uit Brugge behaalde haar derde nationale titel op rij. © foto ACR
Redactie KW

Na het annuleren van het BK jeugdtriatlon in Brugge werd zondag in Hofstade een nieuwe locatie gevonden. Enkele West-Vlamingen waren er goed voor goud.

Blauwalgen in de Damse Vaart was de oorzaak dat het BK in Brugge veertien dagen eerder niet kon plaatshebben. Triatlon Vlaanderen ging actief op zoek naar een nieuwe kandidaat en vond die in de Sp&O Triatlon Zemst-Mechelen. Drie West-Vlamingen werden er nationaal kampioen, met daarnaast ook enkele ereplaatsen.

Lotte Minnebo (14) lid van het Triatlon Brugge Team (TBT) begon op jonge leeftijd aan duatlon en later met triatlon. Pas op haar twaalfde mocht ze aan officiële wedstrijden deelnemen. In haar eerste en tweede jaar werd ze Belgisch kampioen bij de Jeugd C. Dit jaar hoopte ze als een eerstejaars op de titel bij de Jeugd B in een wedstrijd met 500 meter zwemmen, 11 km fietsen en 3,2 km lopen.

Ze maakte haar favorietenrol waar en won in 40’59” of met bijna anderhalve minuut voorsprong. Lotte is de dochter van Gino Minnebo, coach en begeleider van heel wat atleten bij Brugse team en zelf in ’96 deelnemer in Hawaï toen Luc Van Lierde er won.

Ook West-Vlaams goud bij de Juniores

Bij de Jeugd B was het brons voor Lise Deleersnyder (No Limit Team ) uit Sint-Denijs. Een clubgenoot, Cis Huyghe uit Ieper, behaalde in die leeftijdscategorie zilver bij de jongens. Marit De Meulenaere uit Izegem (ITC) zorgde eerder op de dag reeds als eerste West-Vlaamse voor een nationale titel bij de Jeugd C (12-13 jaar). Uit dezelfde club was Runar De Meulenaere in die leeftijdscategorie goed voor de derde plaats.

Ook bij de Juniores (18-19 jaar) ging het goud bij de dames naar onze provincie. Lotte Vandekerckhove (NLT) uit Avelgem won in 1u08’19”. Zij maakte van 2019 reeds een voortreffelijk jaar door toen bij de Jeugd A zowel nationaal kampioen te worden in het duatlon en triatlon. In een leeftijdscategorie hoger had ze dit jaar op het BK ruim een minuut voorsprong op haar clubgenote Hannelore Willen uit Gavere. De Brugse Bo Dubin (TBT) werd derde.

Bij de Jeugd A (16-17 jaar) stond Nele Dequae (NLT) uit Helkijn dan weer op het podium. Zij werd tweede. In Hofstade had ook het BK triatlon voor politiediensten plaats. Hier was de titel bij de Masters B (F50) voor Anne-Mie Depreitere uit Moerkerke en Pedro Decrock uit Ieper bij de Masters C (M60).

(ACR/ foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier