West-Vlamingen mikken op podium op WK triotriatlon

Het Tricoo Tri Team met loper Björn Pollentier, zwemster Delphine Pareyn en fietser Pieter Vanneste. © Foto MG
Redactie KW

Met sinds de oprichting in 2012 verschillende overwinningen en ereplaatsen in binnen- en buitenland kan het Tricoo Tri Team al op een mooie erelijsten teren. Ook dit seizoen ging het team voortvarend van start. Na zeges in Koksijde en Veurne mogen Delphine Pareyn (29), Pieter Vanneste (41) en Björn Pollentier (39) met gezonde ambities richting het WK in Slowakije van komende zondag vertrekken.

Het idee om met een trioteam te beginnen, ontstond al een aantal jaar geleden. Het was teamkapitein Pieter Vanneste die het initiatief nam. “Als jeugdatleet was ik lid van het Decospanteam in Menen. Door het studentenleven is dat wat verwaterd, maar na mijn studies begon ik weer fervent te fietsen, wat eigenlijk altijd mijn beste onderdeel geweest is. Wegens werk en gezin zat individueel aan triatlon doen er niet meer in, dus groeide het idee om met een trioteam te beginnen.”

Het Tricoo Tri Team was geboren. “Het leek me wel tof om in teamverband toch met de triatlonwereld verbonden te blijven. Bovendien is het mooi meegenomen om voor de prijzen te kunnen gaan. Dat vormt een mooie extra motivatie.”

Intussen verzamelde het Tricoo Tri Team heel wat overwinningen en ereplaatsen. “Dit seizoen stonden we zowel in Koksijde als in Veurne op het hoogste schavotje. In de duatlon van Knokke werd het een vierde plaats. Ook in het verleden zetten we al enkele knappe prestaties neer. Zo wonnen we heel wat streekwedstrijden in Brugge, Ieper, Kortrijk… Bovendien werden we in 2016 Belgisch kampioen in Eupen en vorig jaar stonden we in elke wedstrijd waaraan we deelnamen op het podium.”

Nieuwkomers

De samenstelling van het team is doorheen de jaren regelmatig gewijzigd. “Bovendien zijn we met meer dan drie atleten. Met onder meer Lander Tytgat (fietsen), Dries Lernout (lopen), Linde Herman, Edith Mattens en Arno Lambrecht (allen zwemmen) beschikken we nog over een aantal andere teamgenoten. Björn leerde ik via een gemeenschappelijke kennis kennen en hij stapte samen met Delphine pas sinds dit seizoen in het team. Ze zijn echter heel gemotiveerd om voor de prijzen te strijden. Bovendien waren ze meteen zo zot om mee te gaan naar Slowakije”, lacht Pieter. “Dat onderstreept hun motivatie en vind ik bijzonder fijn.”

Aangezien ik er nog maar sinds dit seizoen bij ben, kan ik nog niet zoveel adelbrieven voorleggen”, aldus Björn Pollentier, zoon van voormalig profrenner Michel. “Tijdens de overwinning in Koksijde was ik er wel al bij, dus dat geeft me wel vertrouwen. Dit project sluit perfect aan bij mijn loopambities. Het is bovendien een leuke nieuwe uitdaging om voor een team te lopen”, aldus de 39-jarige Veurnenaar.

Ook individueel scoren

Zwemster Delphine Pareyn uit Westvleteren is de zus van succesvol triatleet Pamphiel. Net als haar broer heeft ze de triatlonmicrobe volledig te pakken. “Vroeger deed ik aan competitiezwemmen bij de Diksmuidse Bruinvissen, maar via mijn broer en enkele andere ex-zwemmers ben ik in de triatlonwereld verzeild geraakt”, aldus de atlete van Midlon. En sinds kort kwam ze eerder toevallig bij het Tricoo Tri Team terecht. “Elke dinsdag ga ik in open water trainen en daar ben ik Björn tegen het lijf gelopen. Toen ze nog een zwemster voor hun ploeg zochten, dacht Björn meteen aan mij.”

De 29-jarige zelfstandige vastgoedmakelaar van Immo Droom in Poperinge spitst zich niet alleen op het triogebeuren toe. “Op 22 juli waag ik me aan de XTerra (off road triatlon, red.) van Nisramont in de Ardennen, eind augustus volgt nog Damme-Brugge (een wedstrijd openwaterzwemmen, red.) en daarna zie ik wel hoe mijn verdere programma er zal uitzien. Maar eerst ga ik dus richting Slowakije, waar we resoluut op een podiumplaats mikken.”

Eerste WK

“Dat is natuurlijk wel heel ambitieus”, vult Pieter aan. “Het wordt het eerste WK voor Tricoo Tri, dus weten we niet zo goed wat we mogen verwachten. Vooral het niveau van de tegenstand kunnen we moeilijk inschatten. We weten bovendien niet hoeveel andere ploegen er aan de start zullen verschijnen, maar ik kan niet ontkennen dat een podiumplaats onze droom is. We kwalificeerden ons op de volledige triatlon van vorig jaar in Almere, tevens ook het EK. We werden er tweede, terwijl de eerste zes teams een slot voor het WK krijgen. Hoewel er serieuze kosten aan verbonden zijn, beslisten we meteen om dat WK-ticket te verzilveren. De deelname alleen al kost 500 euro en dat is zonder de verplaatsing en verblijfskosten gerekend. Gelukkig kunnen we op een aantal trouwe sponsors rekenen”, besluit de 41-jarige Wevelgemnaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier