West-Vlamingen Michèle George en Bruno Vanhove leiden Belgische delegatie op Paralympische spelen

Bruno Vanhove (links) en Michèle George (met Belgische vlag) zijn bijzonder vereerd. © NICOLAS MAETERLINCK Belga
Redactie KW

Sinds dit jaar mogen de delegaties die deelnemen aan de Paralympische Spelen en indien ze dit wensen een mannelijke en een vrouwelijke atleet voordragen die de Belgische vlag zullen dragen. Die eer krijgen de provinciegenoten Michèle George en Bruno Vanhove. Op de vorige Paralympics was dit met zwemmer Sven Decaesstecker ook al een West-Vlaming en ereburger van de gemeente Kortemark.

Amazone Michèle George uit Waregem en Bruno Vanhove uit Oostkamp kregen de Belgische vlag tijdens de voorstelling van het nationaal paralympisch team uit handen van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid, reeds jaar en dag grote fan van Paralympic Team Belgium.

Michèle George (para-dressuur) zal voor de derde keer deelnemen aan de Paralympische Spelen, met ambities die haar palmares evenaren. In het dorp zal ze haar energie en haar wil om te winnen alvast delen met de rest van de delegatie.

“Ik ben enorm geraakt dat ik als vlaggendraagster gekozen werd en dit aan de zijde van Bruno. Alleen gaan we sneller, maar samen geraken we verder. Ik hoop dus dat we met Paralympic Team Belgium zo ver als mogelijk geraken. Wij willen aan de wereld tonen dat als je in je dromen gelooft, niets onmogelijk is”, aldus George.

Geweldige eer

Ook voor Bruno Vanhove, aanvoerder en samen met zijn meerlingbroers Bruno en Arne, lid van het goalbalteam, zal dit zijn derde deelname zijn na Peking en Londen. Met zijn ervaring en teamspirit, zal hij zijn mede-delegatieleden van Paralympic Team Belgium leiden tijdens de openingsceremonie, maar ook zijn ploegmakkers gedurende de volledige duur van de Spelen.

“Het is een geweldige eer om, naast Michèle, de Belgische delegatie te mogen leiden als vlaggendrager. Ik ben super fier om mijn goalbalteamgenoten te vertegenwoordigen, maar eveneens de rest van de Belgische delegatie en onze waarden die ons nauw aan het hart liggen”, reageert Vanhove.

10 medailles

De Belgische ploeg bestaat uit 31 atleten (+1 pilote zonder beperking) die zullen uitkomen in 10 verschillende disciplines. Olek Kazimirowski, Chef de Mission van de Paralympische Spelen van Tokyo: “In ons strategisch plan 2014 – 2020 hebben we ons 10 medailles als doel gesteld op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020.”

“De Paralympische Beweging heeft de laatste jaren naar dit doel toegewerkt met een ambitieus topsportbeleid en ik heb er goede hoop op dat dit zijn vruchten zal afwerpen. Dit doel is zeker ambitieus, maar realistisch als we kijken naar de prestaties die onze atleten hebben neergezet in de laatste grote competities in verschillende disciplines”, duidt Olek Kazimirowski.

De Paralympische Spelen vinden plaats van 24 augustus tot 5 september in Tokio. Binnen enkele weken vertrekken de 65 Belgische delegatieleden richting de hoofdstad van Japan.

(ACR)