West-Vlamingen grijpen medailles op BK squash jeugd

Marie Van Riet was goed voor een gouden medaille op het BK. © Facebook

In Bergen had het voorbije weekend het Belgisch kampioenschap squash bij de jeugd plaats. Vijf West-Vlaamse spelers waren goed voor een podiumplaats.

Marie Van Riet uit Knokke-Heist en lid van Vision 21 in Roeselare, was in haar leeftijdscategorie U17 het eerste reekshoofd en haalde het van Leontine Vandenabeelde als tweede reekshoofd. In de onderlinge confrontatie won ze met 11-3, 11-5 en 11-6.

Thimi Christiaens (Piramid Squash, Health Lodge Brugge) moest in het tornooi Boys U19 Harold Castiaux laten voorgaan. Hij verloor de spannende finale met 7-11, 8-11, 11-7, 11-9 en 11-9.

Marat Benoit (Squash aan de Leie, Kortrijk) behaalde een bronzen medaille in Boys U17, net als Laura Deruyck (Vision 21) bij de Girls U19. Lowie Huysentruyt (Squash aan de Leie) werd tevens derde in Boys U23.

Volgende maand heeft in Herentals het Belgisch kampioenschap senioren plaats.