West-Vlamingen grijpen brons op WK goalbal en bijhorend paralympisch ticket

Tom Vanhove, Thijs Dewilde, Bruno Vanhove waren net als op het EK in 2017 nu op het WK goed voor brons, Glenn Van Thournout was er dit keer niet bij. © (Foto ACR)
Redactie KW

België eindigt als derde na 9-2 winst tegen Paralympisch kampioen Litouwen

Het Belgische mannenteam met Thijs Dewilde uit Koekelare en de broers Bruno en Tom Vanhove, respectievelijk uit Brugge en Blankenberge en allen lid van het Brugse Vigé Noordzee, hebben in het Zweedse Malmö een historisch wereldkampioenschap achter de rug. Ons land raasde deze week door hun poule, nadat ze op dag één de nummers twee en drie van de wereld, respectievelijk Paralympisch kampioen Litouwen (8-5) en China (7-6), op knappe wijze klopten, werden in de daarop volgende dagen ook ‘s werelds nummer vijf Turkije (10-4), het nummer tien Zweden (9-2), de top-20 landen Algerije (8-2) en Australië (11-4), alsook Argentinië (9-1) door de gehaktmolen gedraaid. Enkel Brazilië, het nummer 1 van de wereld, deed in poule B even goed.

De kwartfinales waren de ambitie, maar door de goede prestaties wilde het team meer. Iran ging met 8-1 de boot in. Bij de laatste vier kwam België uit tegen Duitsland. Ons land kwam 5-4 voor, maar daarna maakten de Duitsers het af: 5-10. In de troostfinale won België nog maar eens tegen Litouwen, dit keer met 9-2, goed voor brons en een ticket voor de Paralympische Spelen. België pakte op het EK 2017 met brons zijn eerste medaille op een groot tornooi. Op de Paralympische Spelen van 2012 haalde ons land de kwartfinales, in 2016 greep men nog nipt naast de kwalificatie.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier