West-Vlamingen doen het goed op Motorcross MC in Poeke

Cisse Haelewyn uit Lichtervelde was heel knap bezig bij de Nieuwelingen A. © Foto Coghe

De Motor Cross Liefhebbers Bond was zondag 28 april te gast in het Oost-Vlaamse Aalter in een organisatie van Mc Poeke. Ruim 300 piloten waren op de afspraak op het zanderig parcours dat er door de regen heel goed bij lag. Een zevental West-Vlaamse solorijders gingen er met de bloemen lopen en daarbij haalden nog eens een tiental het podium.

Cisse Haelewyn uit Lichtervelde was heel knap bezig bij de Nieuwelingen A (24-28 jaar), hij schreef beide reeksen op zijn naam en mocht met de hulde dan ook op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste beker. Gerdy Bouton (Zuidschote) werd opnieuw dubbele reeks- en eindwinaar bij de Nieuwelingen B (28-41 jaar), op het podium vergezeld van ondermeer Dimitri Vandesteene (Mc ‘t Hoekske Oedelem) die de tweede eindstek haalde met de vierde en tweede plaatsen.

Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) breidde een verlengstuk aan zijn succes, hij was opnieuw veruit de betere bij de Nationalen 250cc met dubbele reekszege en eindwinst. Jonas Dockx (Diksmuide) mocht ook met de bloemen huiswaarts, hij werd winnaar bij de Nationalen 500cc. Jonas pakte de tweede plaats in de eerste reeks en finishte als winnaar in de tweede manche. Bij deze was de derde podiumplaats voor Michael Coopman (Oostkamp) die in beide reeksen als vierde onder de geblokte vlag kwam. Emiel Soens (Zwevegem) mocht voor het eerst in zijn crosscarriere op het hoogste schavotje als winnaar bij de Juniors 250cc. In de eerste reeks finishte hij als tweede en in de slotmanche bevestigde de jonge kerel met reekswinst. Jamy Carron (Tielt) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de Junioren 500cc en had genoeg aan de tweede plaats in de tweede manche voor eindwinst. Xavier Degeldere (Ingelmunster) werd derde in totaal bij de Nieuwelingen C (+41 jaar) met de tweede en vierde plaatsen. Jenthe Vancompernolle (Esen-Diksmuide) werd driedubbel tweede bij de Nieuwelingen 250/500cc. Nate Van Tatenhove (Zwevezele) moest vrede nemen met de tweede eindstek bij de Beloften, in de eerste reeks als tweede onder de geblokte vlag en reekswinnaar na de pauze, maar met een minder goede chrono.

Spanning bij de Internationalen

Kampioen 2018 Wietse Brackman werd tweede in de eerste reeks en pakte heel sterk uit in de tweede manche met de reekszege en eindwinst. Jeffrey Dewulf uit Jabbeke was present en dat hebben zijn concurenten ondervonden in de eerste reeks met heel sterke prestatie. Gestart in derde positie rukte hij op naar de leiding en liep een stukje uit. In de tweede manche leek hij op weg naar de leiding of toch zekere tweede plaats, tot hij in de laatste ronde op een tiental meter van de finish slagzij maakte en pas als derde onder de geblokte vlag kwam en vrede moest nemen met de tweede eindstek. David Segers mocht mee op het podium na zijn derde en tweede plaatsen. Mattis Meersschout (Wingene) werd driedubbel vierde bij deze Internationalen 500cc en Jorne Tytgat (Kerckhove) bezet de vijfde plaats.

Jurgen Wybo (Winkel-Lichtervelde) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de Internationalen 250cc, hij kwam als achtste door de finish tussen de zware motoren. In de tweede reeks maakte hij een slipper in de beginfase en moest als laatste gaan achtervolgen. Woby bracht het alsnog tot de 16de plaats, als derde 250cc, en was daarmee tweede in de eindstand.

Greg Vullers (Dentergem) was knap bezig in de eerste reeks bij de Internationalen, hij kwam als vierde door in de eerste reeks na één ronde en legde beslag op de negende plaats als eerste Inter B. In de tweede manche als 14de afgeklokt als derde B, waarmee hij tweede was in de eindstand. Greg Demeulemeester (Kerckhove) werd dubbel tweede bij de Inters Open B en was daarmee derde in de eindstand.

Davy Verspaille (Deerlijk) mocht op het hoogste schavotje met de hulde van de Quads als winnaar bij de vierwielers groep A, hij legde beslag op de vierde stek in de eerste reeks en kwam als winnaar uit de slotreeks. Bij deze Glenn De Swarte (Loppem) derde in de eindstand Quads A na reekswinst en de zesde plaats. Axel Volckaert (Zonnebeke)tweede in totaal bij de Quads B (-18 jaar) na een sterke inhaalrace in de eerste reeks, van de laatste naar de tweede plek, en derde in de slotreeks.

Zijspannen

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) lieten twee heel knappe races aanschouwen, in de eerste reeks kopstart en aan de leiding van start tot finish. In de tweede manche rukten zij op naar de leiding en gaven deze niet meer af en dubbele reeks- en eindzege in groep A. Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) legden beslag op de tweede plek in de eerste reeks nadat ze de ganse race poogden de leiding te pakken. In de slotmanche even opgehouden en pas als vierde door de finish, alsnog goed voor de tweede eindstek groep A. De derde plaats was voor Junior Verhelst – Niki Debruyne (Wingene-Meulebeke) die als vierde en tweede door de finish gingen na remontes. Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) legden beslag op de zesde en vijfde plaatsen, telkens als tweede B en ook tweede in de eindstand. Jan Ampe – Nzelo Hoste (Oostrozebeke) mochten naar de hulde als derde in de eindstand groep B met de derde en vierde plaatsen. (GuidoA. – foto G.Coghe)

Volgende afspraak op 4 mei met VJMO en 5 mei met MCLB op het gekende circuit ‘Hof ter Gote’ te Herzele in de Koekelbergstraat. Zondag proeven B.K. voor Nieuwelingen B, Beloften, Junioren en Nationalen 250cc, Quads en Zijspannen.