West-Vlamingen brengen nationaal goalbalteam naar zesde plaats op EK

Onze mannen waren er helemaal klaar voor. © Foto Facebook Parantee-Psylos.
Redactie KW

Het Europees kampioenschap goalbal vond plaats in het Duitse Rostock. De Belgian Bulls, het Belgische goalbalteam, behoudt met dit resultaat een stek in de A-divisie.

De nationale mannenploeg goalbal verzekerde zich vorig jaar van een ticket voor deelname aan de Paralympische Spelen in Tokio door op het WK in het Zweedse Malmö een historische bronzen medaille te veroveren. In de selectie van zes spelers voor het voorbije EK zaten vier provinciegenoten: Thijs Dewilde (Koekelare), de broers Bruno en Tom Vanhove (Brugge en Blankenberge) en Glenn Van Thournout (Sint-Michiels), allen lid van ViGe Noordzee in Brugge.

Goalbal is een sport die uitsluitend wordt beoefend door personen met een visuele beperking. Aan het EK namen tien landenteams deel. België werd ondergebracht in groep B en won tegen Tsjechië (8-5) en Spanje (8-1) en verloor tegen Duitsland (10-1) en Finland (11-3). De Belgian Bulls eindigden zo derde en kwamen in de kwartfinales uit tegen topland Litouwen. Er werd met 10-3 verloren en zo moest er worden gestreden voor de vijfde of de zesde plaats. Hier werd opnieuw gewonnen tegen Spanje, maar verloren tegen Finland. Ons land eindigde zo op een zesde plaats.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.