West-Vlamingen brengen Marathon des Sables tot een goed einde

Mathieu Bonne na een prestatie van jewelste. © Facebook
Redactie KW

Matthieu Bonne, Benoit Bailyu en Ruth Viane finishen in een van de zwaarste ultralopen ter wereld.

De Marathon des Sables bestaat uit 237 km in zes dagen door de woestijn van Marokko. Matthieu Bonne (23) uit Bredene, redder in het Brugse Lago Olympia zwembad, nam deel ten voordele van de MS Liga. Hij finishte in het eindklassement, na amper zes maanden trainen en als een van de jongste landgenoten ooit aan de start, op plaats 218 op meer dan duizend deelnemers in 15:31:06.

“Stof, zand, stenen en kiezels, kloven en bergen in een oneindige woestijn. Het zorgde voor een onvermijdelijke uitputting”, vertelt hij. “We hadden ‘s nachts ook een zandstorm, ‘s avonds moesten we ons eigen potje koken en slapen op de grond. Tot overmaat van ramp ging ook mijn slaapzak stuk. Kortom, het circus in het zand is voorbij, maar de trots blijft voor altijd.”

Benoit Bailyu uit Knokke-Heist eindigde op plaats 247 in 16:01:10. De winst bij de mannen was voor de Marokkaan Rachid El Morabity (8:12:05).

De 51-jarige Brugse Ruth Viane bereikte eveneens de finish, als 39ste dame in 18:06:56. “Alles is zeer goed verlopen. Ik ben zonder problemen aangekomen, dus bijna geen blaren op de voeten”, laat de atlete van Olympic Brugge weten.

(ACR – foto Facebook)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier