West-Vlamingen baas in eigen huis

Bert Soetaert en Dagwin Sabbe, winnaars bij de zijspannen. © Foto Coghe
Redactie KW

De MCLB-cross van Beernem was een topper, zowel wat betreft aantal deelnemers als toeschouwers.

Op zaterdag 95 jeugdrijders en 40 Pitbikes, en op zondag 365 piloten in totaal achter het starthekken. De belangstelling van de supporters was op beide dagen ook top, dank zij het goede weer enerzijds en anderzijds de goede naam en faam van het organiserende Motor Club ‘t Hoekske. Ook de reclame in onze krant deed zijn duit in het zakje.

De Internationalen mochten aantreden voor punten in het Belgisch Kampioenschap, eigenlijk de tweede confrontatie na het modderballet drie weken geleden in Smeerebbe waar één reeks betwist werd.

Regerend kampioen Jeffrey Dewulf liet er geen gras over groeien en pakte verschroeiend uit met dubbele reekszege, voor Seronval als dubbel tweede en Manuel Priem als dubbel derde. Bij de Internationalen mx2 werd Torpie Van Hoe tweede, en bij de Inters Open B waren de bloemen voor Tim Vandriessche.

Ook de Nationalen streden voor punten in het B.K. en Mattis Meersschout en Damon Tanghe deelden de vetste buit met elk een reekszege en tweede plaats, in de eindafrekening was de dagzege voor Mattis met een betere totaaltijd van een halve seconde!

Bij de Juniors mx1 eindzege voor Dylan Delagrense en derde plaats voor Bram De Buysere. Bij de Juniors mx2 derde plek voor Stanley Verstraete.

Ook de Quads moesten hun eerste punten betwisten in het B.K., goede opkomst van liefst 28 vierwielers was het bewijs. Spannende reeksen met vooral de jongens uit de Westhoek in de hoofdrol. Bloemen voor Sunny Desintebin met reekszege en tweede plek, en tweede plaats voor kampioen Jasper Pareyn na zijn derde plaats en reekszege. Bij de Quads-Beloften eindzege voor kustboy Matthieu Callebaut voor Nick Desender.

De Beloften moesten vrede nemen met de tweede plaats voor Aaron Spruytte en derde plek van Damon Ingels. De zege ging naar Antwerpenaar Niels Peeters die net als Spruytte en Ingels in totaal vier punten telde met zijn dubbele tweede plaatsen terwijl de andere elk één reekszege en derde plaats lieten optekenen.

Bij de Nieuwelingen mx2 dubbele tweede plaats van Arne De Meulemeester, en bij de Nieuwelingen mx1 voor het eerst de broertjes David en Dieter Debaets als eerste en tweede op het podium, met Jamy Carron op drie.

Kelly Debruyne pakte alweer de eindzege bij de Dames met dubbele reekszege.

Christian Dubaere was de beste bij de Amateurs.

De Zijspannen moesten in Beernem ook de motoren doen draaien om punten te pakken in het B.K.. Bert Soetaert-Dagwin Sabbe de primus in groep A met tweede plaats en reekszege, maar betere eindtijd dan Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers die ook één reeks wonnen en tweede werden. Marc Verbrugghe-Andy Algoet mochten mee op het podium als derde. In groep B waren de bloemen voor Stijn Matthijs-Jurgen Huysentruyt.

(GA – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier