West-Vlaanderen verlengt nationale judotitels

Redactie KW

De provinciale teams waren op het BK succesvol bij de U15 en U18.

Maandag had in Erquelinnes het Nationaal Interprovinciaal Ploegenkampioenschap (NIP) plaats. De negen Vlaamse en Waalse provincies streden er hard om per provinciale jeugdploegen de nationale titels binnen te halen.

West-Vlaanderen nam alvast vrij dominant aan het tornooi deel en verlengde andermaal haar titels bij zowel de U15 als de U18. Zij werden op indrukwekkende wijze en cijfers kampioen met de meisjesploeg U15, de jongensploeg U18 én de meisjesploeg U18. De jongensploeg U15 was goed voor een zilveren medaille na Limburg.

De meisjesploeg U15 versloeg in de finale Oost-Vlaanderen met 7-2, de jongensploeg U18 was bij de jongens U18 sterker dan Hannuit (Luik) met 7-3, de meisjes U18 klopten eveneens Hannuit met 5-2. Een bewijs dat het judo in onze provincie nog maar eens op een hoog niveau wordt beoefend.

Na lottrekking door het provinciaal comité zijn volgende winnaars uit de bus gekomen van de bekers van het BK provinciale ploegen: Dylan Fonteyne (U15 jongens), Fran Naessens (U15 meisjes), Stefanie Dussessoye (U15 allround), Jarno Dewulf (U18 jongens), Ilse Desutter (U18 meisjes), Gheron Lecompte (U18 allround).

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier