West-Vlaamse zwemmers grijpen goud op BK in groot bad

Indra Vandenbussche. © ACR
Redactie KW

Terwijl de toppers in Zuid-Korea hun wereldkampioenschap zwommen en enkele talentvolle jongeren op het EYOF actief waren, werden in Charleroi de Belgische kampioenschappen in groot bad georganiseerd.

De zwemclubs uit onze provincie waren goed voor goud en podiumplaatsen. Indra Vandenbussche van de Brugse Zwemkring (BZK) werd bij de 17-18-jarigen vier keer nationaal kampioen. Op de 50 en 100 meter vrije slag en de 50 en 100 meter vlinderslag. De Brugse was ook goed voor een zilveren en een bronzen plak.

Gaëlle Deconinck uit Deerlijk en een gewezen lid van BZK die sinds kort uitkomt voor DM uit Moeskroen zwom in vlinderslag in de categorie 15 jaar drie keer naar goud, op de 50, 100 en 200 meter. Zij was ook nog eens goed voor drie zilveren medailles. Haar clubgenoten Lise en Chloë Michels zwommen in 19 jaar en ouder en in 17-18 jaar ook een pak medailles bijeen.

Bij ISWIM uit Ieper waren er podiumplaatsen voor Zita Van Brabandt. Zij won goud op de 50 meter vrije slag bij de zestienjarigen. Emma Dekervel deed dit bij de 15-jarigen.

Bij de Kortrijkse Zwemkring (KZK) ging er goud naar Edith Mattens (19 jaar en ouder) op de 800 meter vrije slag. Zij was ook goed voor zilver en drie bronzen medailles. Lotte Vanhauwaert (Royal Ostend Swimming Club) behaalde vier podiumplaatsen, waarvan drie op het hoogste schavotje. Zij was bij de 15-jarigen goed voor goud op de 50, 100 en 200 meter vrije slag.

Bij RZV uit Roeselare kwam zoals verwacht Lisa Borgonie goed voor de dag, met zilver en twee keer brons. Tenslotte was er nog Camille Bouden voor Zwemclub Bruinvissen uit Diksmuide. Zij zwom in 17-18 jaar drie keer naar goud: 200 en 400 meter vrije slag en 200 meter vlinderslag. Voor haar was er ook zilver op de 100 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag. De meeste van deze zwemmers konden op verschillende disciplines ook hun persoonlijke besttijd verbeteren.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier