West-Vlaamse roeiers beklimmen Mont Ventoux

Niels Van Zandweghe. © GF
Redactie KW

Niels Van Zandweghe, Marlon Colpaert en Tibo Vyvey stonden zaterdag voor een uitdaging en moesten de kale berg omhoog.

Het was in Bédoin meteen het startschot van een nieuw roeiseizoen aan de voet van de Mont Ventoux. Vier lichtgewichtroeiers hebben de reus van de Provence beklommen. Het team bestond uit de Belgian Lightwight Double Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) en Gentenaar Tim Brys die eind augustus hun Olympisch ticket voor Tokyo wisten te veroveren. Zij werden vergezeld door de lichtgewichtroeiers Bredenaar Marlon Colpaert (Koninklijke Roei- en Nautische Sport Oostende) en Bruggeling Tibo Vyvey (Koninklijke Roeivereniging Brugge). Zij finishten afgelopen zomer als vijfde op het WK U23 in Sarasota in Florida eveneens in een licht dubbeltwee. De roeiers werden begeleid door technisch directeur Dominique Basset en coach Frans Claes uit Moerkerke.

Er staat in december nog een Olympische stage in Avis (Portugal) en een buitenlandse stage op het programma waar de atleten zich zullen klaarstomen richting het nieuwe seizoen en de Olympische Spelen.

De nationale roeiers houden blijkbaar van uitdagingen in andere sporten. Onlangs nam Niels Van Zandweghe in Brugge ook deel aan een sprinttriatlon.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.