West-Vlaamse rallykampioenen gehuldigd in Diksmuide

Redactie KW

Zaterdagavond ging in Diksmuide de prijsuitreiking van het West-Vlaamse PAK-rallykampioenschap door. Algemene titels waren er voor Steve Bécaert, Luc Diet en Danny Kerckhof.

Net als het Vlaamse VAS-kampioenschap wordt het West-Vlaamse PAK-luik in drie categorieën onderverdeeld. In Divisie 3 ging de titel naar Steve Bécaert, die met zijn Mitsubishi Lancer Evo X ook de VAS-titel op zijn naam schreef. Volgend jaar wil de Poperingenaar zich meer op het BK gaan toeleggen. Kris Gellinck (BMW 325i) uit Staden deelde de tweede plaats met zijn copiloot Mike Vanhoecke. Merkemnaar Kevin Vandenbussche, die volgend jaar voluit voor de VAS-titel wil gaan, reed zijn BMW naar de derde plaats in de eindstand. Klassetitels in Divisie 3 waren er voor Wim Carton (klasse F), Nico Demeire (G), Kris Gellinck (H) en Steve Bécaert (I).

Bij de standaardwagens in Divisie 1-2 mocht Luc Diet (Peugeot 106) zegevieren. De Jabbekenaar ging in de eindstand zijn copiloot Marnick Jodts vooraf. Ardooienaar KjellVandenberghe (Citroën Saxo) rondde zijn knap debuutseizoen af met een derde plaats en stapt volgend jaar over naar het Junior BRC. Jeffrey Decock (A), Luc Pannekoecke (B), Luc Diet (C), Lieven Brulez (D) en Stefaan T’Joens (E) kroonden zich tot kampioen in hun klasse.

Het kampioenschap in Divisie 4 werd gedomineerd door Roeselarenaar Danny Kerckhof en zijn copiloot Kristof Dejonghe uit Dadizele. Het duo met de BMW E21 werd niet enkel West-Vlaams kampioen maar mocht ook de VAS-titel vieren bij de Historics. De derde plaats ging naar Koen Verhaeghe (Ford Escort MK 1) uit Zwevezele. Cathelin Neyens (H1), Philippe Vallaeys (H2), Koen Verhaeghe (H3), Danny Kerckhof (H4) en Nico Dejonghe (H6) toonden zich de beste in hun categorie.

De divisiekampioenen mochten als prijs een gratis deelname in ofwel de Rally van Wervik of de 6 Uren van Kortrijk in ontvangst nemen. Het nieuwe West-Vlaamse kampioenschap gaat op zondag 13 maart van start met de Rallysprint van Moorslede. (JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.