West-Vlaamse jongeren Belgisch badmintonkampioen

In het Waalse Fléron nabij Luik hadden in het weekend de nationale badmintonkampioenschappen bij de jeugd plaats. Enkele jeugdspelers uit onze provincie waren goed voor een nationale titel.

Lieke Van Parys van de Kon. Brugse Badmintonclub was goed voor drie gouden Belgische medailles. © (Foto ACR)

In Meisjes enkel bij de U11 was er goud voor Lieke Van Parys (Kon. Brugse BC). Haar clubgenote Caytlin De Bree behaalde de titel bij de U15. Een West-Vlaams duo was goed voor goud bij de Jongens Dubbel met Kobe De Bleeckere (Izegemse BC) en Warre Baert (Oostrozebeke BC) bij de U11. In Meisjes Dubbel was Lieke Van Parijs tevens goed voor de Belgische titel in Meisjes Dubbel bij de U11 samen met Fae Boonen (HEBAD). In Gemengd Dubbel vielen Kobe De Bleeckere en Lieke Van Parys nogmaals in de prijzen met een gouden plak.

Het duo Caitlyn De Bree en Mirthe Van Parys, de zus van de jongere Lieke en tevens lid van de Koninklijke Brugse Badminton Club, behaalden de nationale titel in de reeks Meisjes dubbel U15.

In Dubbel Gemengd U19 tenslotte was er ook een eerste plaats voor Senne Houthoofd (Izegemse BC) met Steffi Van De Vel (‘t Fortje Zwijndrecht).

(ACR – Foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.