West-Vlaamse jeugd grijpt nationale titels in triatlon

Giani Vanden Broucke © ACR

Bij de juniores zijn Giani Vanden Broucke en Cato Cassiers Belgisch kampioen. In de jongere leeftijden waren er ook gouden medailles en ereplaatsen.

Giani Vanden Broucke uit Zuienkerke van het Triatlon Brugge Team (TBT) maakte zijn favorietenrol waar en werd nationaal kampioen bij de junioren. Bij de dames ging het goud naar Cato Cassiers uit Avelgem. Zij komt uit voor No Limit Team (NLT). De club uit Zwevegem keerde overigens naar huis terug met drie nationale titels en twee zilveren medailles.

Het Belgisch kampioenschap voor de jeugd had plaats in Mechelen. Bij de juniores (18-19 jaar) won Giani Vanden Broucke in 54’05” en had een twintigtal seconden voorsprong op Thomas Guilmot. Mattias Van Eeetvelt Vasquez werd derde.

Cato Cassiers
Cato Cassiers© ACR

Bij de dames ging de zege naar Cato Cassiers (1u02’16) voor haar clubgenote Hannelore Willen uit Gavere en Zoé Leurs. Opvallend: Giani en Cato werd eerder dit jaar in hun leeftijdscategorie in Ruddervoorde ook al Belgisch kampioen duatlon.

Bij de Jeugd A (16 jaar) moest Alec Segaert uit Lendelede (Triatlon Club Izegem) genoegen nemen met de derde plaats. Lotte Vandekerckhove uit Alvelgem (NLT) was goed voor goud voor haar clubgenote Rhune Vansteenkiste uit Sint-Eloois-Winkel. Bo Dubin (TBT) uit Brugge werd net als vorig jaar derde.

Bij de Jeugd B (14-15 jaar) ging er een zilveren medaille naar Louis Uyttenhove (ITC) uit Roeselare. Bij de Jeugd C (12-13 jaar) tenslotte ging de nationale titel naar Lotte Minnebo (TBT) uit Brugge. Zij finishte voor Eline Debecker (MTC) uit Oostduinkerke. Bij de jongens ging het goud eveneens naar een provinciegenoot. Jasper Devos (NLT) uit Avelgem kwam als eerste over de meet. Runar De Meulenaere (ITC) uit Izegem werd derde.