West-Vlaamse deelnemers zijn klaar voor Dakar

De truck van Dave Ingels is alvast klaar voor vertrek © Facebook/Dave Ingels
Redactie KW

De Dakarrally schiet straks weer uit de startblokken. Met daarbij geen West-Vlamingen op een quad of motor, noch in een rallyauto. Bij de trucks vinden we er wél.

Zo is er een team met Steven Rotsaert (Zedelgem), Dirk Den Dooven (Veldegem) en Joeri Christiaen en een tweede drietal met Dave Ingels (Ingelmunster), Benny Raes (Veldegem) en de Fransman Benjamin Maillet.

Dave Ingels (MAN) en Steven Rotsaert (MAN) beginnen aan hun vierde Dakar. “De eerste keer was met de wagen, maar dit wordt nu mijn derde met de vrachtwagens”, aldus Dave Ingels, die vorig jaar moest opgeven met een afgebroken wiel. “De ambitie is om deze Dakar uit te rijden en ik zou graag de eerste 6×6 truck zijn. Dat er dit jaar weinig zand is, is jammer. Maar het is zo.”

Steven Rotsaert van RTS Beton uit Zedelgem bestuurt één van de twee volledig Belgische trucks. Hij vormt een team met Dirk Dendooven uit Veldegem en Joeri Christiaen. “Vorig jaar eindigden we op een onverhoopte 15e plaats. Het zou leuk zijn om dit resultaat te evenaren. Voor het eerst ga ik ook op mijn eentje naar de Dakar. De voorbije twee jaar reed ik in dienst van een ander team, maar dit jaar rijd ik mijn eigen koers.”

(Belga/FJA/WVS)