https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

West-Vlaamse atleten helpen België aan behoud tijdens Europabeker

Alexander Doom©JASPER JACOBS Belga
Alexander Doom©JASPER JACOBS Belga
Redactie KW

Dit weekend trad de Belgische nationale atletiekploeg in het Roemeense Cluj-Napoca aan in de First League van de Europabeker. Door het ontbreken van een aantal sterkhouders stonden de atleten voor de moeilijke opdracht om het behoud in de op een na hoogste afdeling te verzekeren. Uiteindelijk slaagden ze in hun opzet en eindigden ze als tiende op twaalf landen. De zes West-Vlaamse atleten die in Roemenië in actie kwamen, hadden een groot aandeel in dit succes.

Alexander Doom had het drukste programma van alles West-Vlamingen. De Roeselarenaar liep op zaterdag de individuele 400m en trad zondag ook in actie als lid van het 4x400m estafetteteam. Op de individuele 400m liep Doom naar een mooie 46.08 en een tweede plaats. Met die prestatie bleef hij amper tien honderdsten boven zijn persoonlijk record.

“Ik ben tevreden over mijn prestatie”, zegt hij. “De omstandigheden waren wel niet helemaal super, want net toen ik moest lopen, begon het te regenen. Bovendien miste ik op het einde iemand om echt tegen te knokken. De Nederlander Jochem Dobber, die won in 45.40, was sowieso te sterk, maar ik rekende vooral op tegenstand van de Roemeen Pislaru en de Tsjech Maslak. Die bleken echter niet echt sterk voor de dag te komen.”

Bij de 4x400m estafette kwam Doom als tweede in actie. Startloper Jonathan Sacoor gaf de stok als eerste door aan de atleet van AV Roeselare en die liep een ronduit indrukwekkende 400m. Hij bouwde een ruime voorsprong uit en lanceerde zo Tuur Bras als eerste voor de derde baanronde. Deze behield de leidersplaats en gaf de stok door aan slotloper Camille Snyders. De Waalse atleet werd in de slotmeters nog voorbijgelopen door een Roemeense concurrent en zo finishte het Belgische kwartet in 3.08.09 als tweede in hun reeks en zesde in het totaal.

Sterke Vandeputte op 800m

Aurèle Vandeputte©JASPER JACOBS Belga
Aurèle Vandeputte©JASPER JACOBS Belga

Aurèle Vandeputte is de laatste weken ook uitstekend op dreef en liep in Roemenië een heel attente 800m. Op een bepaald moment raakte de Oostkampenaar echter een beetje ingesloten, maar uiteindelijk finishte hij heel knap als derde in een tijd van 1.47.74. Lindsey De Grande mocht aantreden op de 1500m en vocht in die wedstrijd voor wat ze waard was. Ze kwam als achtste over de finish in 4.20.76.

Rani Vincke en Yoran Deschepper op 4x100m

Rani Vincke maakte met het 4x100m estafetteteam een heel goeie beurt in Roemenië. Met allemaal beloften liep het team met 44.39 naar een knappe vijfde plaats. Het viertal bestaande uit Lucie Ferauge, Justine Goossens, Rani Vincke en Rani Rosius prijkt met die tijd momenteel trouwens helemaal bovenaan de Europese U23 ranking.

Ook Yoran Deschepper mocht aantreden als lid van het 4x100m estafetteteam bij de mannen. De Diksmuidenaar nam de derde 100m voor zijn rekening en deed het prima. Het viertal klokte af na 40.11 en werd daarmee achtste.

Milanov blijft wachten op uitschieter

Philip Milanov was de enige West-Vlaamse kamper in Roemenië. De Bruggeling blijft op zoek naar die ene uitschieter die hem definitief kan lanceren en kwalificeren voor Tokio, maar ook in Cluj kwam die er niet. Hij werd derde met een worp van 61m26 en bleef daarmee ruim twee en en halve meter onder zijn seizoensbeste.

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten