West-Vlaams Showteam nationaal kampioen waterskiën

Redactie KW

De show op en naast het water van de club uit Jabbeke behaalt de hoogste score.

Zaterdag had op het Klein Strand in Jabbeke Belgisch kampioenschap Waterskishow plaats. Vier teams uit Vlaanderen kregen veertig minuten de tijd om een volwaardige show te brengen waarin minimum zeven acts werden gebracht. Op die acts vooral op het water, maar ook voor een deel op het droge, werden er door een jury punten gegeven. Het showwaterskiën is voor vele clubs een familieaangelegenheid. Het West-Vlaams Showteam, met als thuisbasis het Klein Strand in Jabbeke, wordt voornamelijk aangedreven door de familie Hardy uit Ieper.

WVST kon na zes jaar nog eens op eigen water een kampioenschap organiseren. Het team kende vorig jaar behoorlijk wat pech en hoopte dit jaar beter te doen, ook al omwille van het thuisvoordeel. De aanwezigheid van een schans was voor de getalenteerde springers uit Jabbeke een voordeel. Aan de andere kant moesten alle deelnemers rekening houden met de showsite. Zo is de waterplas op het Klein Strand slechts ongeveer 350 meter lang.

Het West-Vlaams Showteam had de beste act met een score van 4.444 punten en haalde het met ruime voorsprong op de titelverdediger V.V.W Gierle (3.890 punten). WAP Maaseik werd derde met 3.294 punten. De Maasmasters vierde met 2.597 punten.

Diverse leden van het West-Vlaams Showteam maken deel uit van de nationale ploeg. Die neemt van 7 tot en met 9 september aan het wereldkampioenschap deel. Na de edities van 2012, 2014 en 2016 laten zij voor het eerst Amerika achter zich en trekken ze naar Huntsville in Ontario, Canada.

(ACR)