West-Vlaams duo Werner-Vanacker wint B-Finale ITT Davis Cup

De top drie van de ITT Davis 202, samen met TTV-Drive lid Wouter Vrielynck (links) en voorzitter Jacques Denys (rechts). © foto FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

TTC Drive Oostende organiseerde dit weekend twee nationale tornooien: de ITT Doubles op vrijdag en de ITT Davis Cup op zaterdag en zondag met deelnemers uit heel Vlaanderen. Nederlanders en Fransen haakten op het laatst af wegens coronamaatregelen.

Op zaterdag speelden de 28 deelnemers in poules van vier. De winnaars gingen door naar de A-finales, alle andere ploegen speelden voor de B-finales. Elke match werd gespeeld over twee enkels en een dubbel.

De winnaars van de ITT Doubles op vrijdag, het ALPA-duo, Rodrigue Jamin/Valentin Laroche (B0-B2), bevestigden hun talent en wonnen ook de A-finale op zondag. Ze klopten de tandem Bart Van Laere/Tom Vanderhaeghen (Stekene-Rooigem, B2-B4). De derde plaats ging ook naar Brussel, club Arc-En-Ciel, met de ploeg Dariusz Priwer/ William Verstappen.

West-Vlaanderen boven in B-finale

De West-Vlaamse combinatie Fabian Werner/Thomas Vanacker (Oostduinkerke-Houthulst, C0-D0) won de B-finale en werd zo negende in het toernooi. De tandem van TTC Drive, Jens Beckaert/Gilles Pollart (E2 en jongste speler van het toernooi), pakte de 13de plaats.

Bij de dames ging de zege naar een duo uit Werchter: Gabriëlla Vinci/Sigrid Borstels. Het druk weekend werd afgesloten met een receptie, een gezellig samenzijn en een barbecue.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.