Wereldkampioen wakeskate Maxime Giry maakt filmopnames in Lakeside Paradise

© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Wereldkampioen wakeskate Maxime Giry (20) vereerde Lakeside Paradise niet alleen met een bezoek, de Fransman kwam in Knokke-Heist ook filmopnames maken die straks de wereld rondgaan.

“Het nieuws over de opening van de nieuwe Rookie-kabelbaan en het feit dat er op het Duinenwatermeer nu drie kabelbanen zijn gaat blijkbaar de wereld rond”, aldus uitbater Frank Vanleenhove. “Maxime Giry wakeskatet al sinds zijn 10de. Zijn palmares is indrukwekkend. Hij won niet alleen de Trick of the year-contest. Hij werd ook verkozen tot rider of the year en gekroond tot Frans kampioen, Europees én wereldkampioen.

Giry had nog een goeie reden om naar Knokke-Heist af te zakken. De Fransman kwam ‘zijn’ Maxime Giry Funbox uitproberen. Met Unit Parktech Europe werkte hij twee jaar aan zijn signature obstacle die hij in Knokke-Heist voor de allereerste keer zelf kwam uitproberen om de ervaring meteen op film vast te leggen. “Ik ben uiteraard heel blij om in Knokke-Heist te zijn”, aldus Giry. “En vooral om mijn obstacle voor de eerste maal uit te proberen. Mijn rides in Lakeside Paradise bevestigen de verwachtingen: mijn funbox kan door iedereen gebruikt worden: beginners, jongeren vanaf 8 jaar evenals de pro’s die er talrijke variaties zullen op ontdekken. Ik ben totaal overdonderd over wat ik in Knokke-Heist te zien krijg. Reeds vele jaren toer ik wereldwijd van het ene kabelpark naar het andere maar Lakeside Paradise heeft werkelijk alles!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.