Welke West-Vlamingen blonken afgelopen weekend uit in het motorcross?

Xavier Degeldere ging met de bloemen huiswaarts. © Foto Coghe

De motorcrossers van VJMO/MCLB waren afgelopen weekend aan de slag in het Oost-Vlaamse Sinaai, en dat in uitstekende weersomstandigheden. Op zaterdag kwamen 120 jeugdrijders en op zondag 315 piloten achter het starthekken.

Xavier Degeldere met de bloemen huiswaarts

De Ingelmunsternaar uit het team van Marc Vandaele in de kleuren MEOR mocht op het hoogste schavotje bij de Nieuwelingen C (+41 jaar). In de eerste reeks finishte hij tweede, omdat hij in de laatste bocht opgehouden werd door enkele gedubbelde rijders. In de slotreeks zette hij de puntjes op de i en er is dus geen twijfel mogelijk over wie de beste was. Bij deze ‘oudjes’ was de derde plaats voor Stefaan De Ruyck uit Tielt, die in beide reeksen als vierde door de finish ging.

Cisse Haelewyn (Lichtervelde) mocht ook op het hoogste schavotje bij de Nieuwelingen A 250/500cc (19 tot 24 jaar). De poulain van McAvanti kwam in de eerste reeks als winnaar over de finish en had genoeg aan de tweede plaats in de slotmanche voor de totaalzege. De derde podiumplaats ging naar Glenn De Schrijver (Gistel).

Dwight Van Den Bogaert (Sint Eloois Vijve) werd opnieuw dubbelwinnaar bij de Nieuwelingen B, (tussen 28 en 41 jaar) en mocht dan ook met de bloemen huiswaarts. Greg Demeulemeester (Kerkhove) werd eindwinnaar bij de Internationalen Open B, hij legde beslag op de tweede plaats in de eerste reeks en klokte af in de slotmanche als winnaar. Jaimy Deleersnijder (Zulte) kwam in beide reeksen als vierde onder de geblokte vlag bij de Internationalen 500cc, hij mocht op het podium als derde.

Jana Calus (Heestert) werd driedubbel tweede bij de Dames Open, en Sara Dinneweth (Ruiselede) mocht mee op het podium als driedubbel derde. Avo Tack (Oostrozebeke) kwam aan de start bij de Juniors 250cc en klokte in beide reeksen af op de tweede stek, en werd daarmee ook tweede in de eindstand. Karel Vanhaecke (Oostkamp) werd derde in de eindstand bij de Juniors 500cc met de derde plaats en reekszege in de slotmanche.

Bij de vierwielers, de Quads, waren de bloemen en de grootste beker alweer voor Niels Dewinter uit Desselgem in de groep A. Hij pakte beide reeksen met voorsprong. Dennis Maes (Bredene) werd derde bij de Quads B met de vierde en derde plaatsen.

Kampioen Bert Soetaert met dubbele reekszege bij de zijspannen

Na de pech van vorige week was kampioen Bert Soetaert (Oostrozebeke) erg gemotiveerd aan de start. Hij kon het ook waarmaken met dubbele reeks- en eindzege bij de zijspannen A, samen met zijn bakkenist Gianni Dhondt. Kenneth Dierckens – Joey Valcke (Tielt-Oostrozebeke) mochten na afloop op het podium als derde bij de Zijspan A, zij legden beslag op de vierde en derde plaats. Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) konden na hun twee eindzeges in de voorbije twee crossen geen verder verhaal breien aan hun succes. Nadat ze in de eerste reeks als derde werden afgevlagd, waren ze in de slotmanche op weg naar de tweede plaats. Tot ze in de slotfase een foutje maakten bij een poging om de tweede plek in te nemen. Ze kwamen in de banden terecht na aanraking van hun voorganger en verloren heel wat plaatsen. kwamen pas als zevende door de finish en vierde in de eindstand A.

Arne De Meeulemeester – Michael Dhondt (Meulebeke) waren knap bezig bij de Zijspannen B met de zesde en vijfde plaatsen algemeen tussen de A-rijders. In beide reeksen als beste B-combinatie afgevlagd en eindzege. Colleen Van Troys – Jitske De Soete (Meulebeke-Wingene) werden achtste in beide reeksen en tweede in groep B. Jan Ampe – Nzelo Hoste (Oostrozebeke) mochten mee naar de hulde als derde B’s, zij legden beslag op de zevende en negende plaats. (GuidoA.)

Volgende afspraak op 6 en 7 april bij Mc ‘t Hoekske op het bekende terrein ‘De zwarte aarde’ in de Veldstraat te Beernem. Het betekent de start van het Belgisch Kampioenschap met proeven voor de Nieuwelingen B Open, voor de Beloften, Junioren en Nationalen 250cc, de Quads A en B, en de Zijspannen A en B.