https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wel degelijk TRIatlon in Izegem: zwemgedeelte in De Gavers

Lode Blomme

Door de blauwalgen die deze week opdoken in het kanaal leek de traditionele wedstrijd op 15 augustus een duatlon te worden in plaats van een triatlon, maar de Izegemse Triatlonclub bleef niet bij de pakken zitten en vond al een oplossing: het zwemgedeelte zal doorgaan in recreatiedomein De Gavers in Harelbeke.

“Dinsdag kregen we jammer genoeg het bericht dat er blauwalgen werden gedetecteerd in het kanaal Roeselare-Ooigem. Omdat we geen enkel gezondheidsrisico willen nemen naar onze deelnemers toe en omdat de weersvoorspellingen voor de komende week niet gunstig zijn om de blauwalgen te doen verdwijnen, hebben we meteen gezocht naar een alternatief”, zegt Frank Bruyneel van de Izegemse Triatlonclub. “Dankzij de bereidwillige medewerking van de provincie en recreatiedomein De Gavers is er een oplossing uit de bus gekomen.”

Lopen en fietsen in Izegem

Het zwemonderdeel zal dus in Harelbeke plaatsvinden in open water en dit zowel voor de jeugd als voor de hoofdwedstrijd, het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon. “Er komt een massastart en de zwemtijden worden geregistreerd met de elektronische registratie”, legt Frank Bruyneel uit.

Wel degelijk TRIatlon in Izegem: zwemgedeelte in De Gavers
© Foto a-Frank

“Daarna zullen de atleten in Izegem volgens hun zwemtijden mogen starten aan de fietsproef. Het oorspronkelijk fiets- en loopparcours blijft dus behouden.”

“De zwemtijden zullen worden geregistreerd met de elektronische registratie”

“We kunnen de wens van het overgrote deel van de deelnemers inwilligen. Het blijft een triatlon en zowel in de verschillende jeugdcategorieën als bij de seniors zal het BK kunnen doorgaan. Ook de trio’s zullen in De Gavers kunnen zwemmen.”

Wel degelijk TRIatlon in Izegem: zwemgedeelte in De Gavers

De organisatoren hebben nu nog een grote week de tijd om alles te regelen, want de zwemproef in een andere stad brengt natuurlijk heel wat praktische beslommeringen met zich mee. “We zijn blij dat we op zeer korte termijn hebben kunnen reageren op de onvoorziene, moeilijke omstandigheden. Er zal wel wat busverkeer zijn tussen Izegem en Harelbeke, maar we zullen de deelnemers toch vragen zoveel mogelijk zelf hun vervoer te regelen.”

Intensief overleg

“Het spreekt voor zich dat de concrete invulling nu nog afhangt van intensief overleg tussen de organisatie, de hulpdiensten, recreatiedomein De Gavers, de officials van de federatie en de steden Harelbeke en Izegem. Concrete afspraken rond starttijdstippen, plaats van aanmelden, tijdstip voor bike-check-in,… zullen in de loop van volgende week gecommuniceerd worden. We raden de deelnemers alvast aan om onze website en Facebookpagina goed in de gaten te houden de komende dagen.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.