Weergoden zijn andermaal spelbreker voor Plasschaert en co

Redactie KW

Voor de tweede dag op rij heeft Emma Plasschaert, de wereldkampioene in de Laser Radial, geen races kunnen afwerken op de World Cup series in het Japanse Enoshima. Door te weinig wind werd er vrijdag niet gezeild.

Plasschaert blijft dus voorlopig hangen op een zevende plaats na vier regatta’s. Maité Carlier is 40e.

Wannes Van Laer kon in de Laser Standard één wedstrijd afwerken. Hij werd daarin pas 32e. In de stand zakte Van Laer terug naar plaats 21. William De Smet, vrijdag 38e, staat vijf posities lager in het klassement.

49er-team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers sluiten hun World Cup af op de 23ste plaats. Alhoewel er vrijdag in hun klasse geen race is gevaren, heeft de wedstrijdorganisatie beslist dat de races niet worden ingehaald en de top 10 zaterdag de medaillerace vaart. Op sociale media laten Yannick en Tom weten dat het drie zware dagen waren, maar ze hebben veel geleerd over wat ze nog moeten verbeteren en waarop ze zich zullen focussen op tijdens hun volgende trainingen.

Ook voor de Nacra 17-zeilers zit de World Cup erop. Net als de 49er klasse konden zij vrijdag geen races varen door de lichte en onstabiele wind. Isaura Maenhaut en Levi slap eindigen op de 19de plaats, gevolgd door Jan Heuninck en Anouk Geurts op de 20ste plaats. Jan en Anouk maakten op de tweede dag een zware crash, waardoor ze niet verder konden varen in de overige races.

(Belga/PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.