Weer winst voor Veronique Coene en Dieter Brouckaert in Oudenburg

De start van de Lenteloop met op de eerste rij: Dieter Brouckaert (5635), Tom Vanslambrouck (5033), Paul De Zutter (1549), Dominique Alleman, Dirk Boone, Alain Geerts en sportschepen Ullrike Vanhessche. © FRO
Redactie KW

Veronique Coene en Dieter Brouckaert stonden na afloop van de 13de Lenteloop, net als in de Kasseiloop in Eernegem, ook in Oudenburg weer samen op het hoogste schavotje.

De 5 km jogging werd bij de dames gewonnen door Judith Delaere (Brugge), bij de heren door Thomas Dekeyser (Koekelare).

Daarna stonden meer dan 300 atleten aan de start van de prestatieloop, op een nieuw parcours, door het centrum van de stad. De stevige wind zorgde voor een vroege schifting bij de favorieten. Halfweg de eerste ronde verdapperde Dieter Broukaert (Zerkegem) en alleen Jimmy Bultinck, atleet van het Fincioen-team uit Aartrijke, kon volgen. Na de eerste ronde hadden ze al een halve minuut voorsprong op de tandem Paul De Zutter (Brugge)-Tom Vanslambroeck (Zerkegem). In de tweede ronde bleven de twee koplopers rustig samen. In de slotkilometer kon Brouckaert een gaatje slaan. Hij won in 31’15”. Bultinck werd tweede op 8 seconden. Tom Vanslambrouck pakte de derde plaats, voor De Zutter. De andere ereplaatsen waren voor Tomas Debevere (Brugge), Dominique Alleman (Langemark), Didier Verstraete (Langemark), Dirk Boone (Oostduinkerke) en Alain Geerts (Impe).

Bij de dames zagen we andermaal een duel tussen twee veteranen. Veronique Coene (Beernem) kon in de eerste ronde afstand nemen van het duo Veerle en Sabine Dejaeghere (Ardooie). Coene verzwakte niet en won vlot in 39’10 voor Sabine Dejaeghere, Marlies De Meersseman (Beernem) en Hilde Hendrickx (Roeselare). De volgende wedstrijd van het Runningcenter Criterium is de Prestoloop in Ichtegem op 17 april.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.