Van Laer telt zeven punten en volgt op vier punten van de Kroatische leider Tonci Stipanovic. Beiden komen in actie in de blauwe groep, die al vier regatta's aflegde. De gele groep werkte nog maar drie regatta's af, waardoor het klassement nog dooreengeschud zal worden. In de drie regatta's van donderdag werd Van Laer twee keer vierde en één keer derde. William De Smet is voorlopig 48e met 38 punten. De medaillerace gaat zondag door.

In de 49er staan Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers met 41 punten op de 19e plaats na vijf regatta's. Ze wisten zich zo bij de beste 33 boten te scharen, die vrijdag aantreden in de gouden vloot. De top tien zeilt zaterdag de medaillerace. De Kroaten Sime en Mihovil Fantela staan aan de leiding met 14 punten, drie punten minder dan de Spanjaarden Diego Botin en Iago Lopez Marra.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts staan met 61 punten op de 47e plaats in de 49erFX. De leiding is na vijf regatta's met 8 punten in handen van de Nederlanders Odile van Aanholt en Marieke Jongens. De medaillerace staat zaterdag op het programma. Wereldkampioene in de Laser Radial Emma Plasschaert en Maité Carlier zijn er niet bij in Genua. Zij varen eind april 'La Semaine Olympique' in Hyères.

(BELGA)

Van Laer telt zeven punten en volgt op vier punten van de Kroatische leider Tonci Stipanovic. Beiden komen in actie in de blauwe groep, die al vier regatta's aflegde. De gele groep werkte nog maar drie regatta's af, waardoor het klassement nog dooreengeschud zal worden. In de drie regatta's van donderdag werd Van Laer twee keer vierde en één keer derde. William De Smet is voorlopig 48e met 38 punten. De medaillerace gaat zondag door.In de 49er staan Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers met 41 punten op de 19e plaats na vijf regatta's. Ze wisten zich zo bij de beste 33 boten te scharen, die vrijdag aantreden in de gouden vloot. De top tien zeilt zaterdag de medaillerace. De Kroaten Sime en Mihovil Fantela staan aan de leiding met 14 punten, drie punten minder dan de Spanjaarden Diego Botin en Iago Lopez Marra.Isaura Maenhaut en Anouk Geurts staan met 61 punten op de 47e plaats in de 49erFX. De leiding is na vijf regatta's met 8 punten in handen van de Nederlanders Odile van Aanholt en Marieke Jongens. De medaillerace staat zaterdag op het programma. Wereldkampioene in de Laser Radial Emma Plasschaert en Maité Carlier zijn er niet bij in Genua. Zij varen eind april 'La Semaine Olympique' in Hyères.(BELGA)