Wat als… de GP van China in Stoffeltown Rumbeke zou plaatsvinden?

Het parcours van de fictieve F1-manche in Rumbeke. © OpenStreetMap-auteurs
Redactie KW

Thuisvoordeel voor Stoffel Vandoorne, dat is het uitgangspunt van dit loopje met de realiteit. We verhuizen het raceparcours van het Chinese Shangai naar Rumbeke, de thuisstek van Stoffel Vandoorne.

De renners starten aan de kerk in Rumbeke, frituur Rumbeke Platse heeft plaats geruimd voor de pitwall en de rest van het Kerkplein is ingericht met garageboxen voor de teams. De vips zitten in zaal O.C.A.R. De bolides vlammen na de start door de Hoogstraat tot net voor gemeenteschool De Vlieger. Hier gaat Stoffel – aan kop, natuurlijk – met gierende banden de Louis Leynstraat in. Via de Kloosterstraat vervolgt de race naar de Rumbeeksesteenweg. Daar is plaats voor een grote tribune voor de inwoners van Rumbeke.

Infrastructuurwerken

Om vanaf hier het parcours nauwkeurig te volgen, zijn enkele infrastructuurwerken nodig, maar dat mag geen probleem vormen. Om de hoeveel jaar heeft Rumbeke een Formule 1-vedette? We rijden via een haarspeldbocht de Blasiusstraat in richting spoorweg. Een heikel punt dat met de NMBS nog moet uitgeklaard worden, al ziet de nieuwe F1-eigenaar Liberty Media wel iets in het spektakelelement dat een gesloten overweg kan opleveren.

De bewoners van de Mandelstraat en -laan stapelen zondagochtend maar beter een bandenmuur voor hun gevel als de F1-karavaan daar passeert. Opnieuw duikt Stoffel daarna als eerste de sporen over.

DRS-zone aan de Aakstraat

Via de Aakstraat, met detectiepunt van de eerste DRS-zone, gaat het naar de Spitsstraat. Daar ligt de snelle bocht 13 voor het lange rechte stuk, dat loopt vanaf de Kazandstraat tot aan de Roterijstraat, ongeveer een kilometer verderop. Ook daar moet er even op de remmen getrapt worden voor de spoorweg. Vanaf de Roterijstraat doorkruist het circuit de woonwijken achter de Izegemsestraat. Langs de Lekkensstraat (waar het tweede DRS-punt ligt) keren de bolides terug naar de start en finish aan de kerk van Rumbeke.

En dat, dat moeten we komende zondag 9 april 56 keer herhalen. We beginnen maar beter te oefenen.

(BV)

StoffelRumbeke.pdf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.