Waregemnaar Johan Grimon is Belgisch kampioen driebanden

Redactie KW

Johan Grimon behaalde de titel in rolstoelbiljart. In het kegelbiljarten moesten twee provinciegenoten zich tevreden stellen met een tweede en derde plaats.

In het Casino van Blankenberge verzamelen tot en met zondag de beste nationale biljarters voor de Belgische kampioenschappen multidisciplines. Sedert twee jaar wordt er naast de klassieke spelsoorten zoals vrijsprel, drieband, kaderspelen 47/1, 47/2 en 71/2, bandstoten en kegelbiljart ook rolstoelbiljart gespeeld.

Johan Grimon (48) lid van Snooker Pocket in Deerlijk nam in rolstoelbiljart deel aan het driebanden. De Waregemnaar won de finale tegen Stefan Neyens. Deze titel moet Grimon alvast vertrouwen geven voor het komende BK artistiek biljart in Boom.

In het kegelbiljarten behoren Peter Debaes uit Roeselare en Peter Mostrey uit Torhout, beiden lid van Kon. BC Dos Roeselare, tot de top in ons land. Zij moesten echter de titel laten aan Giovanni Carbognin van een club uit Charleroi. Hij klopte Mostrey in de finale, zij het zeer nipt, in vijf sets : 60-56, 40-60, 60-46, 15-60 en 57-60. Debaes won de kleine finale tegen Patrick Engelbos.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier