Ward Van Der Kelen wint 36e editie halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’ in Kuurne

Ward Van Der Kelen won de halve marathon in Kuurne. © foto BRU
Redactie KW

In totaal 811 deelnemers hebben vrijdagavond deelgenomen aan de 36e editie van de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’ in Kuurne. De halve marathon telde dit jaar mee als Vlaams kampioenschap. Ward Van Der Kelen won de wedstrijd.

Na een aanloop van 1,076 km, volgden vier ronden van elk 5,005 km doorheen de centrumstraten van Kuurne. Ward Van Der Kelen uit Gooik toonde zich de sterkste in de Kuurnse straten en liep de wedstrijd in een tijd van 1 uur 07 minuten en 05 seconden. Abdelilah El Hammaz volgde op de tweede plaats. Hij klokte af op 1 uur 08 minuten en 08 seconden. Kevin Verluyten werd verdienstelijk derde.

Jogging

Eerste vrouw die over de finish kwam was Annelies Deketelaere, woonachtig in Hooglede. Zij liep haar halve marathon in 1 uur 20 minuten en 33 seconden, gevolgd op een tweede plaats door Gwendoline De Deyne, die een tijd neerzette van 1 uur 21 minuten en 13 seconden. De top drie bij de vrouwen werd afgesloten door Karolien smet.

Wie het liever iets rustiger aandeed, kon ook deelnemen aan de jogging die ging over 6 kilometer en in totaal 950 joggers richting Kuurne lokte. De aflossingskoers kon dan weer rekenen op een 55-tal ploegen.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier