Ward Van Der Kelen en Jolien De Schaepmeester winnen vijftiende Kerstloop in Waregem

Anneleen Vande Riviere en Hans Omey, winnaars van de 4,3 kilometer. © foto ELD
Redactie KW

Meer dan vijfhonderd sportievelingen kwamen naar wijk De Biest afgezakt om er deel te nemen aan de vijftiende editie van de Waregemse Kerstloop. Ward Van Der Kelen en Jolien De Schaepmeester waren primus op de 9,7 kilometer. Hans Omey en Anneleen Vande Riviere waren de besten op de 4,3 kilometer.

Bij de heren kregen we een duel tussen Ward Van Der Kelen en Benoit Goethals. Het duo bleef lange tijd in elkaars buurt, maar bij het ingaan van de slotronde slaagde Van Der Kelen uit Gooik erin om zijn metgezel af te schudden en te finishen in 29’38”. Een nieuw parcoursrecord. Goethals volgde op 16 seconden in 29’54”. Steven Verschuere mocht als derde mee het podium op in 30’15”. Bjarne Rasschaert werd vierde, Sander Verminck vijfde.

Bij de dames was het Jolien De Schaepmeester uit Schellebelle die geen enkele tegenstand duldde. De atlete aangesloten bij Racing Gent kwam aan na 37’10. Elien Osselaer werd tweede in 37’49. De Waregemse Emilie Van Isacker werd knap derde in 39’38.

Elfde zege voor Hans Omey

Op de 4,3 kilometer was het Hans Omey die voor zijn elfde zege ging op deze Kerstloop. De Waregemnaar moest daarvoor afrekenen met Brusselaar Kevin Kavi. Het tweetal bleef driekwart wedstrijd samen maar uiteindelijk kon Omey, aangesloten bij AZW, Kavi van zich afschudden. Omey zegevierde in 12’57”. Kavi werd tweede in 13’04” en Gerben Debacker derde in 13’28”. Bjarne Vanderbeken werd vierde.

Bij de dames was Anneleen Vande Riviere heer en meester. De Zultse atlete aangesloten bij AC Deinze finishte in 15’27”. Liesbeth Verbiest werd tweede in 15’50” en Charlotte Vanwalleghem uit Torhout derde in 16’17”.

(ELD/ foto ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier