Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe) verovert brons op World Cup Acrogym in Sofia

Wannes Vlaeminck pakt brons op de World Cup Acrogym in Bulgarije met het acrogym Team 4.© wilfried Ossieur
Wannes Vlaeminck pakt brons op de World Cup Acrogym in Bulgarije met het acrogym Team 4.© wilfried Ossieur
Redactie KW

Menenaar Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe) kaapte met de heren vier op de World Cup Acrogym in het Bulgaarse Sofia een bronzen medaille weg. Voor de Belgische heren vier was deze wedstrijd hun internationaal debuut.

Het Belgische acrogymteam kreeg de voorbije dagen 25.100 punten voor hun tempo-oefening en dwong met een knappe en opzwepende balansoefening (28.670 punten) een verdiende finaleplaats af.

Vijf sterke teams

In die finale namen de jongens het op tegen vijf sterke teams (Rusland 1 en 2, Israël, Kazachstan en Oekraïne). Tijdens hun combined oefening turnden ze een nieuwe choreografie en kregen daarvoor uiteindelijk 28.950 punten. Daarmee eindigden ze op een knappe derde plaats. Ze dienden enkel de jongens van Oekraïne en Rusland te laten voorgaan.

Eerste internationale wedstrijd in seniorencompetitie

Wannes Vlaeminck (14) maakte een drietal jaar geleden de overstap van het toestelturnen bij Vaste Vuist Lauwe naar de acrobatische gymnastiek in de Gentse topsportschool. Een zestal maanden geleden sloot de Menenaar als bovenpartner aan bij de Belgische heren vier met Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze). Deze World Cup was hun allereerste internationale wedstrijd in de seniorencompetitie. (CBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.