https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wannes Van Laer klimt naar dertiende plaats, Emma Plasschaert staat 14de

Emma Plasschaert en Wannes Van Laer.© BELGA/BRUNO FAHY
Emma Plasschaert en Wannes Van Laer.© BELGA/BRUNO FAHY
Bron: Belga

Op het Europees olympisch kwalificatietoernooi zeilen in het Portugese Vilamoura is Wannes Van Laer donderdag van de 29ste naar de dertiende stek opgeklommen in de ILCA 7. De man uit Heuvelland, die nu in Laken woont, werd pas 31ste in de eerste regatta van de dag, maar won wel de tweede.

In de olympische kwalificatierace moet Van Laer nog twee boten voor zich dulden. De Spanjaard Joel Rodriguez Perez is met 47 punten vierde, de Nederlander Duko Bos met 75 punten twaalfde. Van Laer heeft 81 punten.

Derde deelname?

Voor een olympisch ticket is een plaats bij de top twee van de nog niet geplaatste Europese boten nodig. Van Laer gaat voor een derde olympische deelname op rij. In 2012 werd hij in Londen 34ste, in 2016 in Rio de Janeiro 17de.

Ook William De Smet maakte progressie. Via een 41ste en een vijfde plaats klom hij van 23 naar 19 (92 ptn).

Emma Plasschaert

Emma Plasschaert bezorgde België als wereldkampioene van 2018 al een plaats op de Spelen. Donderdag finishte ze in de ILCA 6 als 7de in de eerste en als 17de in de tweede regatta van de dag. Met 84 punten is ze veertiende in de stand.

De Deense Anne-Marie Rindom, die Plasschaert in 2019 opvolgde als wereldkampioene, leidt met 26 punten. De Israëlische Shai Kakon en de Portugese Carolina Joao hebben hun olympisch ticket al op zak. Zij konden zich immers als enige kanshebbers voor de Gold fleet plaatsen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.