VZW Movement organiseert tijdloop op zaterdag 29 augustus

Monitor Dries De Wit en kampleider Nick Vanhaecke. © FRO
Redactie KW

De vzw Movement wil jong en oud motiveren om te sporten. Er werden de afgelopen weken succesvolle sportkampen georganiseerd voor kleuters en leerlingen van de basisschool en op 29 augustus pakt de vzw uit met een alternatief voor de weggevallen wedstrijden van het Oostends Loopcriterium, een tijdloop voor jong en oud. Nick Vanhaecke (35), 25 jaar doelman en 13 jaar ervaring als leraar LO, is een van de stuwende krachten achter vzw Movement.

“De vzw werd anderhalf jaar geleden opgericht door Levi Meyer, Martijn Storme en ikzelf. Wij zijn drie leerkrachten lichamelijke opvoeding met een passie voor sport. We hebben onze krachten en ambities gebundeld onder de noemer Movement”, begint Nick.

“Dit jaar organiseren we voor het eerst ook sportkampen. In juli pakten we uit met drie weken sportkamp voor kleuters, waarin sport en crea centraal stonden. Het waren telkens drie toffe weken met in totaal 80 kleuters. In augustus mochten we 50 kinderen uit het basisonderwijs verwelkomen. We hebben een nauwe samenwerking met verschillende Oostendse sportclubs en kunnen dagelijks meerdere workshops aanbieden: skaten met de Push Academy, surfen met In&Outside en hockey met Eclair Hockey Club. Onze samenwerking is altijd een win-winsituatie. Wij bieden interessante sportkampen aan en bij de clubs staat de deur open voor nieuwe leden.”

Naschoolse sport

“Movement wil vooral mensen, jong en oud, aanzetten om te sporten. Levi is de waterrat, die kinderen en volwassenen leert zwemmen. Vorig jaar zijn we gestart met naschoolse sport en dat is meer mijn domein. Ik geef les aan het O. L. V. College in de Lijsterbeslaan en weet uit ervaring hoe belangrijk sport is voor kinderen. Voor 90 euro per jaar ben je lid van Movement vzw en kan je na school één uur genieten van allerlei sporten. De ouders kunnen hun kinderen één uur later ophalen. Voor de kleuters was er multimove. Mijn vrouw, Lise Plasschaert, deed de kinderen proeven van allerlei sporten. Als 4-5-jarige is het moeilijk kiezen waar je goed in bent en aanleg voor hebt. We zijn blij dat we mogen gebruik maken van mijn school, waar alle materiaal en accommodatie voorhanden is.”

(lees verder onder de foto)

VZW Movement organiseert tijdloop op zaterdag 29 augustus

Nick Vanhaecke is een geboren organisator en in 2013 richtte hij met enkele vrienden het Vastgoedbox Running Team op. Zelf was hij na zijn actieve voetbalcarrière ook een fervente loper geworden.

“In&Outside, met voorzitter Bart Plasschaert, organiseerde aanvankelijk de Strandloop in Oostende, die elk jaar de afsluiter was van het Kustcriterium en een van de zwaarste wedstrijden van het Oostends Loopcriterium”, vertelt Nick Vanhaecke verder. “Met ons running team hebben we de organisatie van de Strandloop, met stijgend succes overgenomen.”

Virtuele lopen

“Ons team bereikt zowel jeugd als volwassenen. Dit jaar wilden we de Strandloop vervangen door een avontuurlijke, individuele duinenloop, gespreid over de hele dag, onder meer door de bunkers van Walraversijde, met keuze tussen 3, 6 of 9 km. Corona heeft echter ook hier roet in het eten gegooid. Het Oostends Loopcriterium, dat alle wijken van onze stad bestrijkt, moest vroegtijdig gestopt worden. Uiteraard vond iedereen dat jammer. We hebben een alternatief aangeboden met virtuele lopen. Elke week hebben we de deelnemers, via Strava, een ander parkoers door de stad aangeboden. Ze kregen zeven dagen de tijd om de uitdaging aan te gaan. We noteerden telkens een kleine 100 lopers, die gratis deelnamen. Voor ons was het een succes.”

We willen geen concurrentie zijn voor de bestaande sportclubs, maar een aanvulling

Het heeft ons ook gemotiveerd om op zaterdag 29 augustus uit te pakken met een individuele, fysieke tijdloop, volledig coronaproof, volgens de geldende veiligheidsmaatregelen, op De Schorre. In samenwerking met de Sportdienst van Stad Oostende, bieden we een avontuurlijk parcours aan van 5 km. Om de minuut kan gestart worden op de RACO-piste. Iedereen loopt apart en wie op het einde van de sportieve hoogdag de snelste tijd heeft neergezet, in zijn categorie, wordt de winnaar! Afhankelijk van het aantal inschrijvingen, die nu al vlot binnenlopen, zullen we vroeg in de morgen starten en we gaan door tot iedereen gelopen heeft. Wegens corona moeten we de inschrijvingen vier dagen op voorhand afsluiten. Wie erbij wil zijn, kan inschrijven via www.movementvzw.com.”

Fiets- en yogalessen

“Onze ambitie met de vzw bestaat erin zo veel mogelijk mensen te bereiken en hen te motiveren actief aan sport te doen. We willen geen concurrentie zijn voor de bestaande sportclubs, maar een aanvulling, voor en na. We plannen straks ook fiets- en yoga-lessen.”

“We werken steeds met gediplomeerde, ervaren lesgevers die met ons in zee willen stappen. Sporten is gezond en belangrijk voor jong en minder jong en daarom staan kwaliteit en gezelligheid bij ons voorop! We houden het simpel en veilig”, aldus Nick Vanhaecke. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier