Vriend en autopiloot Frédéric Vervisch : “Stoffel is er zeker klaar voor”

Foto frederic-vervisch.com
Wouter Vander Stricht

Ook Frédéric Vervisch – jeugdvriend van Stoffel Vandoorne en zelf autopiloot – reageert natuurlijk opgetogen. “Het is nieuws is pas laat gekomen, maar misschien kan dat een voordeel zijn. Fysiek is hij er klaar voor, hij kent de auto en veel tijd tot nadenken is er niet : de wedstrijd staat dit weekend al voor de deur.”

Frédéric Vervisch uit Marke leerde Stoffel Vandoorne kennen op het kartingcircuit in Kortrijk. “Onze vaders waren al vrienden. Op mijn tiende begon ik te karten, Stoffel is vijf jaar jonger, maar toen hij er aan begon zag je meteen zijn ontegensprekelijke talent.”

“Hij was sowieso op weg naar Bahrein om co-commentaar te geven bij de RTBF”

En dat bleek ook snel, Stoffel groeide door en pakte vorig jaar de wereldtitel in de GP2. Als Stoffel in het land is gaan ze nog wel eens samen trainen, maar momenteel zit Frédéric Vervisch in Spa waar hij zelf een wedstrijd betwist. “Ik kreeg hem deze morgen al te horen, hij wist het zelf nog maar tien minuutjes vooral de pers het nieuws wereldkundig maakte. Hij was sowieso op weg naar Bahrein om er co-commentaar te geven bij de RTBF.”

Vervisch heeft er alle vertrouwen in dat zijn vriend het goed zal doen. “Hij kent de auto door en door, ook het circuit kent voor hem geen geheimen. En met de wagen rijden, dat kan hij. Het team weet ook wat ze aan hem hebben. Hij verdient ook deze kans. Misschien kan hij in de kwalificaties of tijdens de wedstrijd zelf wel voor teamgenoot Jenson Button eindigen… waarom niet ?”

“Debuut in de F1, maar ook meteen bij een topteam als McLaren”

Dat de stille West-Vlaming Stoffel Vandoorne het tot in de blitze F1-wereld schopt, het is op zich wel een uniek gegeven. Zeker ook sportief. “Jérôme d’Ambrosio was de laatste Belg, maar je mag het niet vergelijken. Van Stoffel betreft het wel een echt topteam. Ferrari, McLaren,… je vernoemt ze in één adem. Akkoord, op dit moment hebben ze niet echt een topwagen, maar niettemin blijft het een topteam. En als je daar je kans krijgt, beteken je heel wat in de autosportwereld.”

Zondag 3 april om 17 uur wordt de race in Bahrein gereden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.