Voorstelling nieuwe atletiekclub in Beernem

Voorstelling van de uitrusting in aanwezigheid van Beernems schepen van sport Patricia Warniers, burgemeester Jos Sypré, Bert Goos en Vita Van Belleghem. © GD
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag werd de lang verwachte nieuwe atletiekclub van Beernem boven de doopvont gehouden. AC Beverhout en AC Blanco gaan vanaf nu verder onder de naam Koninklijke Atletiek en Running Club Beernem, kortweg ACB genoemd.

Afwisselend stelden Vita Van Belleghem (voorzitster van Blanco) en Bert Goos (voorzitter van Beverhout) de nieuwe werking voor. “Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar we mogen toch trots zijn op onze nieuwe vereniging”, lacht Bert Goos. “Bij de voorafgaandelijke gesprekken kwamen we tot de ontdekking dat wij twee compatibele clubs waren”, gaat Vita verder. “Dat wat wij ontbeerden, vonden we terug bij Beverhout en omgekeerd, en de nieuwe piste heeft natuurlijk ook een boost gegeven.”

De ambitie van de nieuwe club stoelt op vier pijlers. “Eerste pijler is die van de jeugdopleiding”, vertelt Bert. “Iedere jeugdatleet zal een basisopleiding atletiek krijgen waarbij alle aspecten van loop- en kampnummers aan bod zullen komen zodat de jonge atleet later een keuze kan maken om verder te specialiseren. Onze tweede pijler is een nieuwe G-werking die zowel jeugd als volwassenen zal aanspreken. Maar ook de recreatieve lopers worden niet vergeten. Er komen speciale trainingen waar jogging en loopoefeningen zullen worden geleerd.”

De competitieve atleten krijgen ook een plaats. “In deze laatste pijler krijgen de atleten een doorgedreven opleiding en zullen onze twintigtal trainers een jaarprogramma gaan uitwerken”, stelt Vita. “Daarnaast komt er ook een sportkalender met tijdens de winter nadruk op het veldlopen en indooratletiek terwijl in de zomer outdoor de belangrijkste hoofdnoot zal zijn.”

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.