Voorlopig nog geen individuele finale voor Camille Bouden op EJK zwemmen

© BELGA
Sam Bracke

De 15-jarige Diksmuidse kon vrijdag geen finaleplaats veroveren op de 200 meter vrije slag.

Voor Camille Bouden zijn de Europese jeugdkampioenschappen van woensdag 6 tot zondag 10 juli één van de hoogtepunten van het seizoen. Het zwemtalent van de Diksmuidse Bruinvissen heeft een druk programma in het Hongaarse Hódmezóvásárhely, want ze zwemt er dagelijks minstens één discipline.

Op de openingsdag zwom Camille samen met de meisjes van de 4×100 meter vrije slag de finale. Uiteindelijk werd het een zevende plaats. Donderdag kon Camille zichzelf geen 15de verjaardagscadeau schenken, want met een 17de tijd op 71 deelnemers kwam ze ruim 3 seconden tekort voor een finaleplaats op de 400 meter vrije slag. Ook vrijdag zat er geen finaleplaats in: op de 200 meter vrije slag zwom Camille in haar reeks naar 2’05″33. Daarmee werd ze 37ste op 82 zwemsters.

Het is afwachten als Camille Bouden morgen (zaterdag) wel een finaleplaats kan veroveren op de 200 meter wisselslag. Zondag sluit ze haar EJK af met de 4×200 meter vrije slag. Daar zit er zeker een finaleplaats en misschien zelfs een medaille in voor de Belgische meisjes. (SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.