Volleybalster Yasmine motiveert volgers met fitnessfilmpjes: “Zelf met mijn gewicht geworsteld”

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De 21-jarige Yasmine Tomme uit Kortrijk speelt niet alleen volleybal op het hoogste niveau bij Lendelede, ook daarnaast leeft ze zich sportief uit. Als personal coach in wording probeert ze andere mensen te motiveren met video’s op haar Instagrampagina en YouTube-kanaal. Online vind je haar terug onder de naam ‘Jazzy Jay’. “Al mijn vriendinnen noemen me Jazzy of Jay, soms moet je het niet ver zoeken.”

“Omdat ik bij Syntra een opleiding tot personal trainer en sportverzorger volg, is het mooi meegenomen dat ik nu al wat naambekendheid krijg met mijn fitnessvideo’s”, aldus Yasmine, die afkomstig is uit Kortrijk, maar ook vaak in Aalst vertoeft.

“Daar volg ik namelijk mijn opleiding, dat was in onze regio niet mogelijk. Bovendien woont mijn vriend Roman in Aalst. Na dit schooljaar ben ik normaal afgestudeerd en kan ik dus als personal trainer aan de slag. Ook de sportverzorging spreekt me trouwens enorm aan. Dat houdt onder meer sportmassages, taping en voedingsadvies in. In eerste instantie zou ik deze zaken misschien als bijberoep willen uitoefenen en hopelijk kan ik dat op termijn uitbouwen.”

“Al veel positieve reacties gekregen”

Met haar video’s wil Yasmine niet alleen naambekendheid verwerven, ze wil er vooral ook andere mensen mee motiveren. “Ik heb al heel veel positieve reacties gekregen, ook van mensen die ik niet zo goed ken, en dat vind ik erg plezant. Het is sowieso goed dat mensen de eerste stap durven en willen zetten, ik vind het dan ook heel tof om hen enkele tips mee te geven als ze daarom vragen. De video’s zijn ook een motivatie voor mezelf. Bij het opnemen van de filmpjes denk ik namelijk bij iedere oefening nog eens extra goed na, aangezien ik telkens uitleg waarvoor de oefening dient en waarop je moet letten. Op mijn Instagrampagina probeer ik alvast wekelijks een filmpje te lanceren.”

Foto's Instagram
Foto’s Instagram

“Fitnessfabeltjes kloppen niet”

“Ik heb trouwens alle begrip voor mensen die hun levensstijl willen aanpassen en ken de struikelblokken, want zelf heb ik ook jarenlang met mijn gewicht geworsteld. In het middelbaar werd ik er zelfs nog mee gepest”, geeft Yasmine aan. “Als volleybalster was ik wel al veel met sport bezig en zo ging ik twee jaar naar de topsportschool, maar ook daar werd er erg gehamerd op het gewicht. Dat was voor mij toch wel een moeilijke periode. Ik was altijd wel gespierd, maar at en trainde niet correct. Twee jaar geleden heb ik voor mezelf bepaald dat het genoeg geweest was en heb ik mijn levensstijl aangepast.”

“Er zijn trouwens veel mensen die zeggen dat je urenlang cardiotraining moet doen om gewicht te verliezen en ook ik kreeg vroeger dat advies, maar met mijn video’s wil ik duidelijk maken dat die fitnessfabeltjes niet kloppen. In plaats van steeds weer op die crosstrainer te staan, kun je beter met gewichten werken. Je wordt heus niet meteen een bodybuilder, maar kan er wel sneller vet mee verliezen.”

Ook nog volleybalster in eerste klasse

Naast haar activiteiten in de fitness is Yasmine als volleybalster actief op het hoogste niveau. Ze is namelijk receptie-hoekspeelster bij Black and White Company Lendelede, dat eind vorig seizoen promoveerde naar Liga A. Met Lendelede speelt Yasmine komend weekend overigens de West-Vlaamse derby tegen haar ex-club Hermes Oostende. De derby wordt zondagnamiddag om 15.30 uur afgewerkt in Lendelede. “Toch is die wedstrijd niet meer zo speciaal voor mij, want bij Hermes Oostende zijn het intussen allemaal andere speelsters en trainers dan in mijn periode”, weet Yasmine.

“Het is wel zo dat ik me mijn overstap naar Lendelede nog geen enkel moment beklaagd heb, want hier heb ik het gevoel dat de trainer veel meer in mij gelooft. Ik heb trouwens ook het gevoel dat mijn werk in de fitness een positieve invloed heeft op mijn volleybalniveau. Ik ben namelijk de kleinste van de ploeg, maar speel toch als aanvaller. Mijn sprongkracht is dan ook erg belangrijk. Lastige sessies in de fitness plan ik overigens in overleg met trainer Dries Wittebolle, die helemaal achter mij staat. Op die manier kan ik volleybal en fitness goed combineren.”

Volg de activiteiten van Yasmine op haar pagina: https://www.instagram.com/Yasminetomme/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier