Volgt Vincent Verschueren zich zelf op in de 6 Uren van Kortrijk?

Zaterdag 24 en zondag 25 november worden de 6 Uren van Kortrijk gereden. De afsluiter van het Belgisch rallyseizoen kan naar goede gewoonte rekenen op een vol huis met snelle piloten.

Vincent Verschueren won de Rally van Kortrijk vorig jaar. © DM

Voor de editie 2018 kreeg men 165 inschrijvingen toegestuurd waaronder niet minder dan elf R5 wagens en vier WRC’s. Oost-Vlaming Vincent Verschueren start dit jaar opnieuw als torenhoog favoriet. De Skoda-piloot won reeds vier edities op rij ( drie maal in de moderne rally en één maal bij de historics) en vindt het verraderlijke parkoers een kolfje naar zijn hand. Dit jaar wordt hij niet meer genavigeerd door de Kortrijkse Veronique Hostens want zij nam afscheid van de rallysport na de Condroz Rally.

Lokale hardrijders

De twee lokale hardrijders Paul Lietaer (Heestert) en Didier Duquesne (Aalbeke) opteren dit jaar voor een World Rally Car. Lietaer start met de Skoda Fabia WRC waarmee hij vorig jaar derde werd en behoort dus tot de kanshebbers voor de zege. “Oorspronkelijk wilden we met de vertrouwde Opel Manta 400 aan de start komen maar de motorrevisie zal niet op tijd klaar zijn en daarom kozen we voor de Skoda die we vorig jaar reeds huurden. Ik ken de wagen nu al goed en de doelstelling is zo hoog mogelijk te eindigen.”

Didier Duquesne moest eveneens in laatste instantie op zoek naar een andere wagen. “Het oorspronkelijk plan was om de nieuwe V.W. Polo R5 te laten debuteren in Kortrijk maar we kregen geen garantie dat de wagen tijdig klaar zou zijn. We kozen uiteindelijk voor een Citroën DS3 WRC. Dit is een fantastische wagen maar ik heb er nog geen wedstrijd mee gereden zodat het zeker tijdens de eerste omloop wennen wordt.”

Aan kandidaten voor een ereplaats is er zeker geen gebrek. Streekpiloten Robin Maes (Kortrijk), Melissa Debackere(Wervik), Bjorn Renier (Wervik) en Davy Vanneste (Menen) besturen allen een Skoda Fabia R5 en ambiëren een podiumplaats terwijl Pieter Jan Michiel Cracco (Beernem) en Tuur Vanden Abeele (Kortrijk) trouw blijven aan hun Ford Fiesta R5.

Verder kijken we met veel belangstelling uit naar het debuut van de Porsche 997 GT3 van Andy Lefevere (Staden). Lefevere was in het verleden steeds goed voor een podiumplaats te Kortrijk maar het verraderlijke parkoers zal zeker geen bondgenoot zijn voor de achterwiel aangedreven Porsche. Lefevere heeft met Claudie Tanghe (Komen) en Jochen Claerhout (Avelgem) twee speelkameraden die wel al veel ervaring hebben met de Porsche 997 GT3.

De Historics

Bij de Historics verwachten we een open wedstrijd doordat Paul Lietaer voor de moderne rally koos. Didier Vanwijnsberghe (Desselgem) is favoriet met zijn vierwiel aangedreven Toyota Celica GT4 maar hij moet zeker rekening houden met Kortrijkzaan Thomas Vauterin die een BMW M3 voorrijdt terwijl medeorganisator Dirk Depuydt (Aalbeke) de Ford Escort huurt van Paul Lietaer en Tom Tytgat (Zwevegem) en Bert Cornelis (Handzame) hun vertrouwde Opel aan de start brengen.

De rally start zaterdag om 17.30 uur met de klassieke industrieproef Lavano te Moeskroen gevolgd door een uitgebreide servicebeurt in het centrum van Kortrijk. Zondagmorgen wordt er om 8.00 uur herstart voor drie omlopen met telkens vier klassementsproeven: Bevergem, ‘t Hoge, Bellegem en Aalbeke. De uiteindelijke winnaar wordt omstreeks 17.00 uur op het podium op de Grote Markt verwacht.

(FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.