https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Voetblessure en operatie slaan olympische droom van gymnaste Jade Vansteenkiste aan diggelen: “Ik mik nu op Parijs 2024”

Jade Vansteenkiste laat de moed niet zakken.©ERIC LALMAND BELGA
Jade Vansteenkiste laat de moed niet zakken.©ERIC LALMAND BELGA
Wouter Vander Stricht

Jade Vansteenkiste (17) uit Sint-Eloois-Winkel moet een kruis maken over de Olympische Spelen in Tokio. Een hardnekkige voetblessure zal enkel met een operatie verholpen kunnen worden. Maar de gymnaste verliest de moed niet. “Het is een zware klap, maar ondanks de tegenslag en moeilijke keuze is mijn liefde voor de sport nog lang niet verdwenen. Ik ga er alles aan doen om sterker terug te komen en alles te geven voor 2024.” Dan staan de Olympische Spelen in Parijs gepland.

Jade Vansteenkiste is nog altijd lid van Gym Izegem, maar traint en verblijft op de Topsportschool in Gent. Daar kampte ze al een tijd met problemen aan de voet. Een operatie blijkt nu de enige oplossing om het probleem te verhelpen, maar dat betekent ook dat ze het traject naar de Olympische Spelen, uitgetekend door Gymfed, moet verlaten. “Ik wist het al een tijdje, maar kom pas nu naar buiten met het nieuws. Het was natuurlijk een ferme klap en ik heb wat diep gezeten. Maar nu de datum voor de operatie er is, vrijdag 9 april, heb ik de knop omgedraaid. Ik richt nu het vizier op de Olympische Spelen van 2024. Ik zal na de operatie uiteraard moeten revalideren, maar in de jaren tussen de Spelen wil ik alle EK’s en WK’s meepikken.”

Klaar voor de OS 2020, uiteindelijk uitkijkend naar OS 2021 werd mijn grootste nachtmerrie “geblesseerd zijn” realiteit….

Geplaatst door Jade Vansteenkiste op Dinsdag 9 maart 2021

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten