Vlamvo B kan vrijdag promotie naar tweede provinciale afdwingen

Cléo De Coninck. (Foto EF) © Cléo De Coninck. (Foto EF)
Redactie KW

In de eindronde van derde provinciale zijn de youngsters van Vlamvo Vlamertinge B nog slechts één wedstrijd verwijderd van een tweede promotie in evenveel jaar tijd.

Cléo De Coninck en haar ploegmaats van Vlamvo Vlamertinge B zagen hun opmerkelijke seizoen beloond met een plek in de eindrondes. “We reisden vrijdag af naar Ruvo Ruddervoorde, voor ons een redelijk onbekende tegenstander”, steekt de libero van wal. “We kwamen 0-2 voor, maar dan krikte Ruddervoorde zijn niveau gevoelig op. Vooral de opslagdruk was indrukwekkend en we slaagden er niet meer in om nog oplossingen te vinden voor het aanvallende geweld van de thuisploeg. 3-2 is op zich geen slechte uitgangspositie. Als we het niveau van de eerste twee sets halen moet het onder impuls van ons thuispubliek zeker mogelijk zijn om de match van komende vrijdag te winnen.”

Promotie

Als Vlamertinge B vrijdag met 3-0 of 3-1 wint, dan stijgt het naar tweede provinciale. Dat zou opmerkelijk zijn, gezien de jonge ploeg vorig seizoen nog in vierde provinciale speelde. “We zijn een ambitieuze groep en willen dus absoluut voor de promotie naar tweede gaan. Dat zou een nieuwe stap zijn in onze ontwikkeling en uiteraard ook een grote uitdaging. Dit jaar konden we als nieuwkomer in derde nog elke wedstrijd zonder druk aanvatten, terwijl we volgend seizoen de te kloppen ploeg zouden zijn. We zouden ons graag willen meten met de ploegen uit tweede provinciale en zullen er dus vrijdag alles aan doen om de zege thuis te houden en een feestje te kunnen bouwen. Het wordt bovendien het afscheid van trainer-coach Jean-Pierre Messely. Als extra motivatie kan dat zeker tellen.” (TV)

Vrijdag 4 mei om 20 uur:

Vlamvo Vlamertinge B – Ruvo Ruddervoorde A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier