Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort opent padelveld

Aan de jachthaven kan je straks padel spelen.© IV
Aan de jachthaven kan je straks padel spelen.© IV
Paul Bruneel

Straks kan op de terreinen van de Nieuwpoortse jachthaven veel meer worden gedaan dan zeilen. De Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort vzw heeft er een padelveld aangelegd, vlak naast het clubgebouw. Vanaf 1 april kan iedereen er terecht om deze populaire sport te beoefenen. De Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort is zo de eerste watersportvereniging in ons land die nu ook een padelvereniging is.

“Wij hebben zo’n 40.000 euro geïnvesteerd in de aanleg van een padelveld bij de jachthaven. We willen hiermee niet enkel inspelen op het succes van deze sport en de kans bieden aan liefhebbers om hier hun sport te beoefenen, het kadert ook in onze opzet om van de jachthaven een ontmoetingsplaats te maken”, vertelt afgevaardigd bestuurder Steven Desloovere.

Voor iedereen

“Naar de toekomst toe komt ook de uitbreiding van de jachthaven eraan en we willen daar nu al op inspelen. Het is de bedoeling dat we op de site ook op andere plaatsen de mogelijkheden voorzien om een sportterrein aan te leggen zodat jongeren na het zeilen nog de gelegenheid krijgen om iets actiefs te doen.”

“Iedereen is hier welkom om te sporten. We willen hiermee meteen ook een signaal geven dat de jachthaven geen exclusieve buurt is, maar een site waar iedereen welgekomen is en waar er op termijn meerdere vormen van recreatie en ontspanning mogelijk zullen zijn.”

Primeur

Voor de realisatie van het padelveld werkte de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort vzw samen met de Vlaamse Tennis Vereniging en zorgt zo meteen voor een primeur in ons land. De Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort is immers de eerste watersportvereniging die nu ook een padelvereniging is, met de bijbehorende accommodatie. Schepen voor sport Bert Gunst (CD&V) ging al een kijkje nemen en is vol lof over het sportief initiatief in Nieuwpoort.

Het padelveld is gelegen in de Watersportlaan 11 in Nieuwpoort. Voor wie nog niet echt vertrouwd is met padel, het is een racket- en balsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash. Vanaf 1 april is het mogelijk om padel te spelen. Reserveren kan via de website www.vynieuwpoort.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier