Vlaamse titel voor Verbruggen, Hanna Vandenbussche is derde

Hanna Vandenbussche © belga
Redactie KW

De Britse Kate Holt heeft zondag de CrossCup veldlopen in Rotselaar bij de vrouwen gewonnen, net als vorig jaar. Ze ging helemaal op het einde voorbij Hanne Verbruggen, die zich de nieuwe Vlaamse kampioene mag noemen. Hanna Vandenbussche uit Diksmuide was derde Belgische.

Verbruggen ging er gewoontegetrouw al in de eerste meters vandoor. Ze bouwde haar voorsprong stelselmatig uit, en toch zag ze in de slotronde Holt nog naderen. De Britse titelverdedigster kwam bij Verbruggen, die het zwaar kreeg, en liet haar meteen ter plaatse. Verbruggen bleef wel met grote voorsprong de beste Belgische en finishte als tweede, goed voor de Vlaamse titel. De derde plaats ging naar de Nederlandse Jasmijn Bakker. Tweede Belgische was Sofie Van Accom op de zesde plaats, Belgisch kampioene Hanna Vandenbussche was derde Belgische op de achtste plaats.

Eerder dit seizoen won Verbruggen al de manches in Berlare, Mol en Roeselare. Met alleen nog het BK in Brussel op de planning kan de eindzege in de CrossCup haar nog nauwelijks ontsnappen. Ze heeft een voorsprong van 21 punten op Van Accom, op het BK vallen nog maximaal 28 punten te rapen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier