VJMO volwaardige topper, MCLB afgelast

Ian Ampoorter. © (Foto Coghe)
Redactie KW

De motorcross te Eksaarde gepland voor het weekend 2 en 3 oktober kende net zoals zoals vele andere evenementen op zondag dikke pech. De Vlaamse Jeugd Motorcross Opleiding op zaterdag was een succes, maar wijselijk werd zaterdagavond besloten om de cross op zondag niet te laten doorgaan, het zou zeker niet mogelijk zijn op de weideomloop met de slechte weersvoorspellingen.

Britt Van Tatenhove primus bij de Mini-Ladies en Ian Ampoorter bij de Aspiranten.

Bij de mini-ladies was Britt Van Tatenhove uit Zwevezele outstanding en schreef beide reeksen op haar naam en mocht met de hulde dan ook op het hoogste schavotje. De jonge meid is natuurlijk de cross met de paplepel ingegeven daar de papa en twee oudere broers ook bezeten zijn en vast wekelijks deelnemer op de cross.

Ian Ampoorter woonachtig te Koekelare is een vaste waarde in de hoogste jeugdcategorie, de Aspiranten, en is niet aan zijn proefstuk toe. In de eerste reeks moest de jonge man alsnog het meesterschap aanvaarden, maar in de slotmanche stelde hij orde op zaken en schreef de reeks en de eindzege op zijn naam.

Bij deze Aspiranten was de vijfde plek in de eindstand voor Rune Van Massenhove uit Leffinge, hij legde beslag op de vijfde en vierde plaatsen in zijn reeksen.

Jay Declercq (Avelgem) werd negende bij de Aspiranten.

Kobe Lins uit Staden werd zesde in totaal bij de Juniors 85cc.

Bij de Nieuwelingen 65cc noteerden we een zesde eindstek voor Matto Vertongen uit Avelgem. Bo Tytgat (Lichtervelde) was sterk bezig bij de Nieuwelingen 85cc en mocht na afloop naar het podium, hij werd derde in totaal met de tweede en vierde plaatsen.

Bij de speciale reeksen voor dames, genaamd Ladies-Open, zijn er wekelijks enkele uit onze provincie present en doen het normaal uitstekend. Laurie Hempte uit Otegem werd in het Oost-Vlaamse Eksaarde derde in totaal, de jonge freule mocht na afloop naar het podium na haar tweede en vierde plaatsen. Amber De Keyser (Ruiselede) kende de eerste reeks pech en moest vrede nemen met de zevende plaats. In de tweede manche verliep het heel wat beter en Amber besloot met de reekszege. In de totaalstand moest ze vrede nemen met de vierde plaats en viel dus net naast het podium. Amy-Jo Stoop (Beernem) was ook knap bezig en besloot de reeksen op de vierde en vijfde plaatsen, met de vijfde eindstek in totaal. Danaé Zutterman (Beernem) werd negende in de eindstand met de tiende en negende plaatsen.

Volgende afspraak op zaterdag 9 oktober met VJMO en zondag 10 oktober met MCLB bij de Verre Ginstecrossers te Oostrozebeke. (GA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.