VJMO, MCLB en VMCF zetten punt achter motorcrossseizoen 2020

De piloten van de MCLB, VJMO en VMCF komen dit seizoen niet meer in actie. © foto Coghe
Redactie KW

De verschillende liefhebbersfederaties van de motorcross hebben beslist om alle geplande wedstrijden voor dit seizoen af te gelasten.

“Een analyse van de laatste berichten van de regering naar aanleiding van de gehouden Veiligheidsraad, de onzekerheden naar de toekomst toe met betrekking tot social distancing, de momenteel van kracht zijnde maatregelen om de pandemie onder controle te krijgen en te houden en de bezorgdheden van de virologen doet ons beseffen dat wij in een onzekere toekomst leven”, laten de besturen van de VJMO, MCLB en VMCF via een persbericht weten.

“Na een grondige risicoanalyse – waarbij rekening werd gehouden met piloten, toeschouwers, inrichters, dienstdoend personeel en extra te nemen maatregelen – moeten we concluderen dat we in deze coronatijden geen zekerheid hebben of er naar het einde van het seizoen toe een organisatie werkelijk zal kunnen plaatsvinden. Dat heeft ons er toe geleid om te beslissen dat de geplande motorcrosswedstrijden voor het seizoen 2020 niet zullen plaatsvinden. Wat de piloten betreft, worden de vergunningen van 2020 overgedragen naar 2021.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier