VJMO en MCLB te gast in Tielt

© Voor Alesio De Neve, hier met Kurt Demarez, is het zondag een thuiswedstrijd. (Foto Coghe)
Redactie KW

Dit weekend slaan de motorcrossers van VJMO en MCLB de tenten op langs de Ringlaan in Tielt. De organisatie is in handen van MC De Bangermannen, de club rond zijspanrijdster Colleen Van Troys uit Meulebeke. Mattis Carlier, Kevin Lammens en Jitske De Soete zijn de andere piloten in het team.

Het Tieltse crossparcours op de landerijen en weiden van Franky De Roo is te bereiken via de Rijkegemkouterstraat 2A. De cross is ondertussen goed gekend bij de piloten en supporters en wordt alom geprezen voor zijn goede organisatie. “Zoals de voorbije jaren is het parcours voorzien van heel wat springbergen, tafelbergen en spektakelstukken.”

“Er werd met man en macht gewerkt om er weer een mooie, verzorgde cross van te maken”

“Er werd met man en macht gewerkt om er opnieuw een mooie, verzorgde cross van te maken onder leiding van pa Filip”, aldus een gemotiveerde Colleen Van Troys. Ik houd er dan ook aan de vele vrijwilligers van mijn team te bedanken voor hun inzet. Zonder hen is het niet mogelijk om dergelijke organisatie op poten te zetten.”

Op zaterdag start het programma van de VJMO in de voormiddag met de inschrijvingen in de grote feesttent op het parcours. De eerste reeksen beginnen om 12.30 uur met Iniatiatie, gevolgd door Mini-Ladies, Nieuwelingen 65 en 85cc, Juniors 85cc en Aspiranten. Speciaal op zaterdag zijn de twee reeksen voor Pitbikes en Brommers, waar iedereen kan aan deelnemen. Inschrijven hiervoor kan in de tent van 10.45 tot 11.45 uur.

Proeven voor BK

Op zondag wordt de crosskaravaan van de MCLB verwacht, zo’n 350 tot 400 piloten, verdeeld over 20 categorieën, die in twee keer elf reeksen hun wedstrijd zullen betwisten. Inschrijven in de feesttent kan tussen 7 en 9 uur. De trainingsronden zijn van 8 tot 10.15 uur en de eerste officiële start is om 10.25 uur. De Zijspannen gaan van start om 13.56 en 18.25 uur.

De prijsuitreiking in de feesttent is een half uur na de aankomst van de Zijspannen. Er zijn zondag proeven voor het Belgisch kampioenschap voor Nieuwelingen B en Mx1, Dames Open, Experten, Quads, Internationalen en Zijspannen.

Thuisrijders

Bij de Zijspannen nemen thuisrijders Alesio De Neve en Kenneth Dierckens zeker deel, net als Colleen Van Troys met Jitske De Soete uit Wingene in het bakje. Andere thuisrijders zijn onder meer de broers Jason en Jamy Carron bij de Nationalen en Juniors mx1, Stefaan De Ruyck bij de Nieuwelingen B en Jeffrey Deruddere bij de Beloften. De toegang voor deze twee motorcrossdagen bedraagt 13 euro, jongeren onder de 15 jaar mogen gratis binnen.

(GuidoA.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.