Viven Triatlon in Damme verhuist naar september

© gf
© gf
Redactie KW

De wedstrijd in Damme zou op 29 mei plaatshebben. De organisatie koos nu voor na de zomer. Op zaterdag 11 september zal de tweede editie van de Viven Triatlon doorheen het polderlandschap trekken.

De Viven Triatlon is aan zijn tweede uitgave toe, met 1 km zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen. Het gaat om een sportgebeurtenis in Oostkerke. De wedstrijd zou op zaterdag 29 mei plaatsvinden. “Na het overlegcomité werd duidelijk dat een wedstrijd organiseren maar echt kan vanaf 9 juni. Daarom hebben wij de knoop doorgehakt en de wedstrijd verplaatst naar 11 september”, klinkt het bij de organisatie. “We hebben overlegd met stad Damme om als evenement door te gaan, maar dit bleek moeilijk haalbaar.”

Inschrijving blijft geldig

De atleten kunnen deelnemen op 11 september en zo blijft hun inschrijving geldig. Wie annuleert krijgt het inschrijvingsgeld en de dag licentie terug via de VTDL, de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga.

De eerste editie van de Viven Triatlon had vorig jaar ook in september plaats en was toen na de corona-uitbraak de eerste triatlon in West-Vlaanderen. Omwille van blauwalgen leek de wedstrijd nog uitgesteld te worden, maar uiteindelijk bleek de zwemkwaliteit van de Leopoldvaart toch voldoende om te kunnen starten, zij het volledig coronaproof.

Voor de editie van dit jaar is het parcours gewijzigd, met zwemmen in de Damse Vaart in Damme, daarna worden er twee ronden gefietst, nabij Lapscheure en Moerkerke en vervolgens lopen langs weerszijden van de Damse Vaart en doorheen het centrum van Oostkerke.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier