Vincent Verschueren wint voor de vierde keer 6 uren van Kortrijk

Oost-Vlaming Vincent Verschueren, dit jaar genavigeerd door Kortrijkzaan Robin Maes, heeft voor de vierde maal op rij de 6 Uren van Kortrijk gewonnen. Na een mindere start zaterdagavond rukte de Skoda piloot gestadig op en won hij uiteindelijk oververdiend de rally.

© (Foto DM)

Zaterdag was Melissa Debackere de snelste op de spektakelproef Lavano te Moeskroen maar de Wervikse kon zondag haar leidersplaats niet lang vasthouden. Ondanks verschillende knappe chronos moest de Wervikse pilote haar meerdere erkennen in Vincent Verschueren. Het werd zelfs nog spannend voor de tweede plaats want Bernd Casier realiseerde vijf snelste tijden op rij en kwam zo Melissa Debackere nog fel bedreigen. Bernd Casier verloor zaterdag heel veel tijd op de proef Lavano en begon zondag aan een inhaalrace die uiteindelijk nog eindigde op het podium.

Het grootste slachtoffer van de secondenstrijd vooraan was Davy Vanneste die op laatste proef zijn podiumplaats nog verloor aan Casier en zo “slechts” vierde werd. Andy Lefevere sloot zijn kennismaking met de Skoda Fabia R 5 af op de vijfde plaats nadat hij enkele kleine foutjes maakte. Tim Van Parijs volgde op de zesde plaats net voor Steve Becaert. Lokale piloot Renzo Herpoel werd knap achtste en na twee twaalfde plaatsen is dit het beste resultaat voor de gentleman driver uit Aalbeke.

Bij de historics stond er weeral geen maat op Paul Lietaer. Zijn voornaamste concurrenten, Didier Vanwijnsberghe en Bert Cornelis, moesten vroegtijdig aan de kant en Lietaer zelf reed een foutloze rally die eindigde in een negende plaats algemeen. De top-10 werd afgesloten door de broers Boone die de strijd tussen verschillende Mitsubishi’s won.

(FM)

Eindstand

1. Verschueren-Maes

2. Debackere-Cokelaere

3. Casier-Vyncke

4. Vanneste-D Alleine

5. Lefevere-Noppe

6. Van Parijs-Vanwelden

7. Becaert-Vandersarren

8. Herpoel-Delorge

9. Lietaer-Feys

10. Boone-Boone

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.